Hilversum,
01
maart
2019
|
14:31
Europe/Amsterdam

Tijd voor MAX: elk kind een familie

dinsdag 9 april

Op dinsdag 9 april om 17.10 uur op NPO 1 vraagt Tijd voor MAX aandacht voor het werk van SOS Kinderdorpen, de kinderhulporganisatie die zich inzet voor kinderen die opgroeien zonder ouders of een veilig thuis. Vele kinderen zitten wereldwijd in deze situatie, omdat ze hun ouders verloren zijn of omdat hun ouders niet in staat zijn om hun kinderen te geven wat ze nodig hebben. Te gast is onder anderen zanger Jan Smit. Hij zet zich als ambassadeur van SOS Kinderdorpen al 20 jaar in voor deze kinderen.

Toen Jan Smit ambassadeur werd was hij zelf nog een kind, maar nu hij vader is van drie kinderen weet hij als geen ander hoe belangrijk het is voor een kind om een veilig thuis te hebben binnen een liefdevolle familie. "Kinderen moeten gelukkig en onbezorgd kunnen opgroeien. Zo’n basis is cruciaal. De SOS kinderen die ik heb ontmoet in het buitenland, hebben het goed. Ze groeien dankzij de SOS moeders op in een veilige en liefdevolle omgeving. Die vrouwen zijn echte heldinnen”.

In meerdere landen werd Jan de afgelopen jaren geconfronteerd met een andere realiteit. Zoals in Ghana, waar 1 op de 10 families in grote armoede leeft en meer dan 1 miljoen kinderen een of beide ouders is verloren. In Tijd voor MAX het verhaal van Mia, een meisje van 5 jaar oud. Samen met haar zieke oma en haar zusje van 2 jaar leeft ze in grote armoede. Mia neemt volwassen taken op zich die niet horen bij een kind. Ze kookt, ze wast haar zusje en helpt haar oma. Ook vertellen we het verhaal van moeder Patience die kinderen liefdevol opvangt in een SOS Kinderdorp, waardoor hun leven een totaal andere wending krijgt.

Over SOS Kinderdorpen
SOS Kinderdorpen zorgt er al meer dan 70 jaar voor dat kinderen over de hele wereld in een liefdevolle familie kunnen opgroeien. De internationale kinderhulporganisatie gelooft dat familie de belangrijkste basis is voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Wereldwijd krijgen honderdduizenden kinderen dankzij SOS Kinderdorpen een solide basis om zich optimaal te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. Het liefst binnen de eigen familie, maar als dat niet meer kan in een SOS familie in een kinderdorp.Deze uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door SOS Kinderdorpen.

Tijd voor MAX
Dinsdag 9 april om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os & Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/tijdvoormax | Instagram.com/tijdvoormax | @TijdvoorMAX | #TijdvoorMAX