Hilversum,
18
december
2017
|
09:34
Europe/Amsterdam

Tijd voor MAX 18 t/m 22 december

Vanaf 18 december

Maandag 18 december om 17.10 uur op NPO 1
Maandag 18 december is Renée Soutendijk te gast bij Tijd voor MAX. De actrice speelt in de voorstelling Roem, waarin de wereld van BN’ers wordt getoond. Ook musicalster Vajèn van den Bosch zit aan tafel. Zij schittert in de musical On your feet!, over het leven van Emilio en Gloria Estefan.

Owen Schumacher is bekend van programma’s als Kopspijkers en Koefnoen, maar tegenwoordig is hij ook straatfotograaf. VondelCS in Amsterdam opende onlangs zijn solotentoonstelling, met de foto’s die Owen het afgelopen jaar van de inwoners van onze hoofdstad maakte. Waarom kijkt hij zo graag naar mensen? Hij vertelt het bij Tijd voor MAX.

De Zutphense kapper Geert-Jan Damhuis trekt al meer dan 10 jaar de wereld over. Voor de beroemde modeontwerper Sheguang Hu, creëert hij regelmatig theatrale kapsels. Maar bij Tijd voor MAX demonstreert hij smaakvolle kapsels voor tijdens de feestdagen. Boswachter André Donker weet veel van bomen en struiken, maar hij duikt ook graag naar de natuur onder water. Ditmaal neemt hij samen met cameraman Jackie Oomen een kijkje bij enkele kunstmatige riffen in het Grevelingenmeer in Zeeland. Bij Tijd voor MAX vertellen ze wat ze daar tegenkwamen.

In de keuken culinair expert Janny van der Heijden, die in deze donkere dagen voor kerst een eenvoudig en gezond gerecht maakt.

Dinsdag 19 december om 17.10 uur op NPO 1
Rob de Nijs is op dinsdag 19 december te gast bij Tijd voor MAX. De zanger viert volgende week zijn 75ste verjaardag, maar hij is nog niet van plan te stoppen. Sterker nog, hij begint binnenkort aan een reeks jubileumconcerten. Uiteraard treedt hij ook op!

Presentator Henk Mouwe kan terugkijken op een lange carrière bij de NCRV en nu alweer een decennium bij MAX. Pasgeleden werd bekend dat hij eind dit jaar met pensioen gaat. Henk gaat met pensioen, maar blijft gelukkig wel betrokken bij MAX. Sybrand en Martine praten met Henk over het afscheid van zijn geliefde ochtendshow Wekker-Wakker! op NPO Radio 5, waar vanaf 2 januari Jeroen van Inkel achter de microfoon zal plaatsnemen.

Plussize model Evelien Schoeman vertegenwoordigde Nederland op de Ms. Top of the World Plus Size International verkiezingen en won een van de felbegeerde titels. En dat terwijl ze een paar jaar geleden een partiële dwarslaesie opliep. Bij Tijd voor MAX vertelt ze haar verhaal.

Huisarts dokter Ted van Essen bespreekt ielspoor. Hoe kom je eraan en wat doe je ertegen? In de keuken dinsdag gepassioneerd slager Gertjan Kiers, schrijver van de Vleesbijbel; hij maakt een van zijn favoriete recepten.

Woensdag 20 december om 17.10 uur op NPO 1
Corry Konings is woensdag 20 december te gast bij Tijd voor MAX! De zangeres van het Nederlandstalige lied staat al bijna 50 jaar op het podium en is nog steeds populair, getuige het feit dat ze met twee nummers voorkomt in de Evergreen Top 1000. Hoog tijd om eens aan Corry te vragen of ze van plan is nóg zo’n klapper te maken.

Ook aan tafel zitten de kunstenaars/fotografen Gijs Dragt en Bob Billows. Zij kregen de unieke gelegenheid om gedurende anderhalf jaar op te trekken met vrijwel alle chapters van de befaamde motorclub No Surrender en op die manier van dichtbij op beeld vast te leggen hoe het reilt en zeilt bij de bikers, in goede en in slechte tijden. Het resultaat is het wel heel bijzondere fotoboek No Surrender MC – No Rules / No Limits.

op Eerste Kerstdag zendt MAX de registratie van het Trouw Kerstconcert uit, een muzikaal festijn dat helemaal in het teken staat van de mantelzorgers in ons land. Op het concert is een keur aan absolute topartiesten aanwezig, waaronder Trijntje Oosterhuis, Anita Meyer, Stef Bos en de Amerikaanse ster Oleta Adams. De presentatie is in handen van Jan Slagter en Hallo Nederland-gezicht Carrie ten Napel. Bij Tijd voor MAX aan tafel licht Carrie alvast een tipje van de sluier op, samen met een van de vrijwilligers waarom het allemaal draait.

Wetenschapsjournaliste Anna Gimbrere heeft als altijd een spannend nieuwtje. In de keuken staat de winnaar van Heel Holland bakt: Hans Spitsbaard. Hij maakt weer een toptaart.

Donderdag 21 december om 17.10 uur op NPO 1
Peter Koelewijn, de eerste echte rocker die Nederland in de jaren 60 onveilig maakte komt langs bij Tijd voor MAX. Ter gelegenheid van zijn 77ste verjaardag is een theaterprogramma tot stand gekomen waarin Peters omvangrijke repertoire, behalve door hemzelf, ook door een groot aantal muzikale vrienden als Guus Meeuwis, Helmut Lotti en Ruth Jacott wordt uitgevoerd.

Op Eerste Kerstdag begint de vijfdelige VPRO-serie Het succes van de kringloopwinkel, waarin wordt getoond dat het fenomeen kringloopwinkel niet alleen commercieel een schot in de roos is, maar ook sociaal een ongekend succes is. Kringloopwinkels zorgen ervoor dat mensen elkaar ontmoeten, weer met elkaar praten én elkaar helpen. We spreken hierover met regisseur Frank Wiering. Hij volgde voor de serie een aantal bijzondere mensen die hun hart aan de kringloop verpacht hebben.

Ook zangeres Lucretia van der Vloot is te gast. Zij brengt rond de feestdagen een hommage aan haar grote idool Gladys Knight en is van plan om volgend jaar een heel soloprogramma rond deze soullegende op de planken te brengen. In de keuken staat topkok Mounir Toub, die in een handomdraai iets smakelijks op de borden tovert

Vrijdag 22 december om 17.10 uur op NPO 1
Singer-songwriter Alain Clark is vrijdag 22 december te gast in de studio. De afgelopen tweeëneenhalf jaar werkte de getalenteerde popmuzikant voornamelijk in Los Angeles aan zijn nieuwe album. Inmiddels is Bad Therapy hélemaal af en mag iedereen het horen. Dat gaan we in deze uitzending ook zeker doen, want Alain treedt natuurlijk op.

Te gast zijn ook Mieke van der Weij en Peter de Bie. Onlangs werd bekend dat dit gewaardeerde radioduo vanaf 6 januari elke zaterdagochtend het programma Nieuwsweekend op NPO Radio 1 gaat presenteren. Nadat hun radioprogramma bij AVROTROS stopte. Bij Tijd voor MAX geven Mieke en Peter hun visie op hoe dat zo is gekomen.

Apendeskundige Patrick van Veen werpt vanuit zijn discipline een originele blik op de wereld om ons heen. En Meester Patissier Robèrt van Beckhoven maakt ditmaal extra lekkere chocolademelk!

Tijd voor MAX
Maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen