Hilversum,
11
december
2017
|
13:03
Europe/Amsterdam

Tijd voor MAX: 11 t/m 15 december

Maandag 11 december om 17.10 uur op NPO 1
Maandag 11 december is musicalactrice en zangeres Willemijn Verkaik te gast bij Tijd voor MAX. Zij werd wereldberoemd met haar vertolking van de heks Elphaba in de musical Wicked, en heeft nu net de première achter de rug van de Duitse versie van Ghost, waarin ze als Molly, de rouwende weduwe van de bij een overval omgekomen Sam, de hoofdrol voor haar rekening neemt. In de studio brengt Willemijn een prachtig nummer uit Ghost ten gehore.

Actrice en zangeres Maartje van de Wetering schittert vanaf 23 december samen met begeleidingsgroep Fuse op het muzikale Winterfeest! in het Concertgebouw. Bij Tijd voor MAX horen Sybrand en Martine waar we ons op kunnen verheugen. Ook treden ze op!

Kennisquiz De Slimste Mens is weer begonnen. Dat betekent dat over een tijdje duidelijk zal worden wie van de deelnemende kandidaten deze winter tot slimste wordt uitgeroepen. Televisierecensente Angela de Jong is te gast. Zij wist dit jaar de zomereditie van De Slimste Mens op haar naam te zetten. Martine en Sybrand zijn erg benieuwd hoe zij de huidige deelnemers inschat. En wat vindt ze verder van het televisieaanbod van deze week?

In de keuken Francis Kuijk, vorig jaar één van de finalisten van Heel Holland Bakt en sindsdien een graag geziene kookgast bij Tijd voor MAX. Wat zou ze maandag 11 december gaan klaarmaken?

Dinsdag 12 december om 17.10 uur op NPO 1
Pianovirtuoos Wibi Soerjadi zit al ruim 35 jaar in het vak en dat wordt gevierd met een reeks speciale concerten waarbij hij het romantische repertoire van muzikale meesters als Liszt en Chopin naadloos laat aansluiten op zijn eigen composities. Afgelopen weekend vond het eerste concert plaats en dinsdag 12 december komt Wibi vertellen of het allemaal naar wens is verlopen. En hij mag het nog eens dunnetjes overdoen, want de vleugel staat uiteraard klaar!

Vorige week ging de Nederlandse speelfilm Gek van Geluk in première, waarin te zien is hoe Lena, schrijfster van liefdesliedjes, door een tekort aan romantiek in haar leven haar inspiratie verliest. Om haar weer een beetje op weg te helpen huurt haar beste vriendin acteur Hugo in, die Lena’s hoofd op hol moet brengen. Musicalster Matteo van der Grijn speelt de rol van Hugo met verve en schuift aan. Sybrand en Martine praten ook met hem over Soof de Musical, die voor volgend jaar op stapel staat en waarin Matteo eveneens te zien zal zijn.

Nederland is een schaatsland en dat zullen we ook deze winter weer weten. Oud-schaatscoach Leen Pfrommer trainde jarenlang de kernploeg, waar onder anderen Ard Schenk en Kees Verkerk deel van uitmaakten, en beleefde met hen ongekende successen. Ook na deze successen bleef hij, onder meer als commentator, nog bij de schaatssport betrokken. Over de carrière van deze invloedrijke schaatscoach verschijnt deze week het boek Leen Pfrommer, Schaatscoach. Dinsdag 12 december is Leen te gast en ook oud-schaatskampioen Jan Bols, die door Pfrommer werd overgehaald zijn fiets te verruilen voor noren, zit aan tafel.

Huisarts dokter Ted van Essen gaat in op liesblessures, waar ook schaatsers door getroffen worden.

In de keuken vandaag moeder en dochter Sientje en Arlette Swartjes, die samen het boek De Keukengeheimen van Sientje & Arlette schreven, met als doel de overdracht van culinaire kennis tussen de generaties. Een boek vol klassieke én moderne kooktechnieken, tips en trucs en lekkere streekgerechten uit Salland, want dat is de thuisbasis van het duo. Bij Tijd voor MAX geven ze een demonstratie.

Woensdag 13 december om 17.10 uur op NPO 1
Woensdag 13 december schuiven schrijver en columnist Thomas Verbogt en singer-songwriter Beatrice van der Poel aan bij Tijd voor MAX. Zij hebben de handen ineengeslagen en brengen met Montere Weemoed een muzikale voorstelling vol humoristische verhalen en sfeervolle liedjes die op elkaar aansluiten. Bij Tijd voor MAX vertellen ze hoe deze bijzondere samenwerking tot stand is gekomen en natuurlijk laten ze iets van hun theatershow horen.

Ook is acteur en theaterproducent Rick Engelkes te gast. Binnenkort is hij te zien in de nieuwe Nederlandse komedie Huisvrouwen bestaan niet, grappig genoeg als Dokter Simon, het personage waarmee hij bekend werd in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden. Hoe vindt hij het om zijn stethoscoop weer tevoorschijn te halen?

In de keuken staat culinair expert Janny van der Heijden en voedingsprofessor Jaap Seidell helpt weer een voedingsmisverstand uit de wereld: het zit het nu écht met die kerststol?

Tenslotte een sfeervol optreden van de 3JS. Zij zitten middenin hun Acoustic Christmas-tour en zorgen woensdag 13 december voor een kerststemming in de studio!

Donderdag 14 december om 17.10 uur op NPO 1
Zangeres Berget Lewis staat tot ver over de grenzen op de grootste podia en werd bejubeld in de Britse versie van talentenjacht X Factor. Binnenkort is ze samen met haar liveband te bewonderen op poppodium Underground in Lelystad, voor het exclusieve en unieke kerstconcert A Soulful X-Max, met soul-, gospel-, en jazzinvloeden. Aan tafel blikken Sybrand en Martine met Berget terug op een succesvol jaar met veel bijzondere momenten. Uiteraard mag de Lady of Soul niet vertrekken zonder haar fantastische zangkwaliteiten te laten horen.

Binnenkort gaat voor de 14e keer Serious Request van start, de goededoelenactie van radiozender NPO 3FM, in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis. Ditmaal wordt geld ingezameld om ouders en kinderen te verenigen die elkaar zijn kwijtgeraakt na een ramp of conflict. Vanaf 18 december zullen drie 3FM-dj’s zich weer zonder eten laten opsluiten in het Glazen Huis, dat dit jaar in Apeldoorn staat. Twee van hen zitten donderdag 14 december aan tafel: Sander Hoogendoorn en Angelique Houtveen. Wat verwachten zij ervan?

Ook te gast is bladenmaker Rob van Vuure, een van de drijvende krachten achter de Voetballegends Scheurkalender 2018, die momenteel in de winkel ligt en waarin bij alle 365 dagen van het jaar de leukste anekdotes, uniekste foto’s en grappigste cartoons zijn gezocht. Uiteraard allemaal op het gebied van het edele voetbalspel. Sybrand en Martine nemen met Rob alvast zijn favoriete dagen van 2018 door!

Vrijdag 15 december zendt MAX Maakt Mogelijk een reportage uit over de hermetisch afgesloten zone rond de Oekraïense stad Tsjernobyl, waar in 1986 de grootste kernramp ooit plaatsvond. De omgeving rond Tsjernobyl is niet geheel verlaten, want een aantal bewoners keerde na korte tijd naar het gebied terug, onbewust van de gevaren van straling. Nu, 31 jaar later, is nog maar een tiende van hen in leven. Jan Slagter bezocht deze oude babushka’s om te kijken of er iets voor hen gedaan kan worden. Hij werd daarbij rondgeleid door de biologen Daan Kloeg en Hans Wolkers, die al vijf maal eerder in deze death zone waren en er een fotoboek over maakten.

In de keuken staat specialist in vintage cooking Sandra Ysbrandy, die met een knipoog naar vroeger weer een snelle en gezonde maaltijd op tafel zet.

Vrijdag 15 december om 17.10 uur op NPO 1
Vrijdag 15 december staat Tijd voor MAX helemaal in het teken van de kinderen in Zuid-Afrika en Kinderfonds MAMAS. Dit fonds steunt lokale vrouwen die zich inzetten voor kinderen in Zuid-Afrika die leven in extreme armoede en dagelijkse zorg verlenen aan de meest kwetsbaren onder hen. MAMAS is een groeiende beweging van inmiddels 1.400 vrouwen en helpt al 40.000 kinderen met onder andere voeding, veiligheid, kleding, naschoolse opvang en medicatie. In de uitzending wordt, aan de hand van persoonlijke verhalen, getoond hoe de MAMAS in de West-Kaap zorgen voor de allerkleinsten, oudere kinderen opvangen en tieners begeleiding bieden op uiteenlopende manieren. Te gast is onder andere zangeres en ambassadrice van Kinderfonds MAMAS Leona Philippo, die als moeder weet hoe belangrijk het is je kind een eerlijke kans in het leven te kunnen geven.

Tijd voor MAX
Maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl

www.acebook.com/TijdvoorMAX | @TijdvoorMAX | #TijdvoorMAX