Hilversum,
06
december
2022
|
07:02
Europe/Amsterdam

Tien kandidaten nieuw seizoen Heel Holland Bakt maken zich bekend

Zondag 18 december

Tien nieuwe kandidaten strijden om de titel Beste Thuisbakker van Nederland 2022-2023. Op de website van Heel Holland Bakt en op de Instagrampagina worden Amel, Ben, Erna, Fons, Geraldine, Ingrid, Jan, Mercedes, Sander en Zineb geïntrodueerd. Het tiende seizoen van Heel Holland Bakt start op zondag 18 december om 20.25 uur bij MAX op NPO 1 met een spetterende jubilieumaflevering. Uiteraard zijn Andre van Duin, Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven weer van de partij.

Vanaf 18 december terug op tv
Heel Holland Bakt is vanaf zondag 18 december terug bij MAX om 20.25 uur op NPO 1. En hoe?! In de befaamde HHB-tent gaat de enige afvalwedstrijd waar je van aankomt op spectaculaire wijze van start met een lading kersverse thuisbakkers. Het is het jubileumseizoen, dus we beginnen met een passend thema: 10-jarig jubileum. Bakkers klaar? Bakken maar! 

Aflevering 1 - zondag 18 december om 20.25 uur bij MAX op NPO 1
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaan tien nieuwe bakkers aan de slag met een jubilieum-waardig thema. Het thema is: 10-jarig jubileum. Voor de eerste opdracht moeten de kandidaten een taart maken waarmee elke aflevering wordt afgetrapt, namelijk de HHB-leadertaart, elke aflevering te zien in de opening van het programma. Martine Bijl mag niet ontbreken in deze bijzondere aflevering. Haar favoriete appelkoek is de technische opdracht van de week. Er wordt feestelijk afgesloten met een heus 10 jaar HHB 3D-spektakelstuk. Wie wordt de eerste meesterbakker?  

De afleveringsinformatie van de overige afleveringen is te raadplegen op onze perssite.

Doorbakken
We bakken dit jaar door op NPO Start, elke zondag na Heel Holland Bakt. In dit seizoen van Doorbakken wordt op humoristische wijze teruggekeken op de spannendste en mooiste gebeurtenissen uit de HHB-tent. Enzo Pérès-Labourdette gaat op pad met oud-deelnemers van Heel Holland Bakt. In de afgelopen 10 jaar zijn er 100 bakkers in de tent geweest. Allemaal mensen met bijzondere interesses, banen en hobby's. Enzo zoekt een aantal van hen op. Robèrt van Beckhoven gaat dit jaar aan de bak met een bekende bakfan. En wat blijkt; zo makkelijk zijn die technische opdrachten in de HHB-tent niet!    

Heel Holland Bakt (seizoen 10)
Vanaf zondag 18 december
Wekelijks om 20.25 uur bij MAX op NPO 1
Presentatie: André van Duin
Jury: Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven 

HeelHollandBakt.nl | Facebook.com/HeelHollandBakt | instagram.com/HeelHollandBakt | @HeelHollandBakt | #HHB

Heel Holland Bakt, geproduceerd door Blue Circle, is de Nederlandse versie van de Britse kijkcijferhit The Great British Bake Off, naar format van Love Productions.