Hilversum,
15
maart
2017
|
17:30
Europe/Amsterdam

Thierry Baudet verrassende winnaar Muzikale Verkiezingen 2017

Thierry Baudet is de winnaar van de Muzikale Verkiezingen van het NPO Radio 5-programma Tijd voor MAX Radio. De Forum voor Democratie-lijststrekker kreeg van de luisteraars de meeste stemmen met zijn opvallende muzikale keuze: het klassieke stuk Zärtliche Liebe van Ludwig van Beethoven, in de versie van Fritz Wunderlich. De uitslag is opmerkelijk, omdat klassieke muziek normaliter niet wordt gedraaid op de zender.

De nummer 1 werd vanavond bekendgemaakt door Tijd voor MAX Radio-presentator Henkjan Smits in het NPO 1-tv-programma Tijd voor MAX.

Baudet bleef met zijn keuze alle overige lijstrekkers voor. Jan Dijkgraaf en Jesse Klaver werden tweede en derde bij de stembusgang. Dijkgraaf (GeenPeil) deed aan de verkiezingen mee met het nummer Perfect Day van Lou Reed. Jesse Klaver (GroenLinks) had Imagine van John Lennon voorgedragen. De topvijf wordt gecompleteerd door CDA-lijsttrekker Sybrand Buma (Viva la Vida - Coldplay) en D66-voorman Alexander Pechtold (Over de muur - Klein Orkest). VVD-leider Mark Rutte moet genoegen nemen met U2's Beatiful Day op een tegenvallende elfde plaats. Een opvallende laatste plaats is weggelegd voor Lodewijk Asscher van de PvdA. Met zijn keuze voor De Dijk (met het nummer We beginnen pas) is hij rodelantaarndrager.

Baudet noemt zijn Zärtliche Liebe een “prachtig lied, dat ook heel goed past bij het programma Tijd voor MAX Radio.” Fritz Wunderlich is “de lievelingstenor” van de nieuwbakken politicus. Baudet was de enige lijsttrekker die een klassiek stuk instuurde voor de muzikale verkiezingen.

De nummer 1 van de Muzikale Verkiezingen 2017 wordt vanavond (woensdag 15 maart) tegen de klok van 20.00 uur uitgezonden in Tijd voor MAX Radio op NPO Radio 5. De complete top-15 is vanaf 18.00 uur te horen.

Tijd voor MAX Radio wordt iedere werkdag uitgezonden tussen 18.00 en 20.00 uur op NPO Radio 5. Het programma wordt gepresenteerd door Henkjan Smits met afwisselend Elles de Bruin en Margreet Reijntjes.

Tijd voor MAX Radio
Iedere werkdag om 18.00 uur
Bij MAX op NPO Radio 5

www.tijdvoormaxradio.nl | @TVMradio | www.facebook.com/tijdvoormaxradio