Hilversum,
23
maart
2018
|
16:50
Europe/Amsterdam

The Nylons, JP den Tex en Tim Akkerman te gast bij MAX op NPO Radio 5

Van zaterdag 24 tot en met vrijdag 30 maart staat er weer een hoop te gebeuren bij de MAX-programma's op NPO Radio 5. Hieronder een overzicht.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 06.00 uur tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Jan Rietman bereidt zich in Wekker-Wakker-Weekend! muzikaal voor op de zomertijd, die zondagnacht ingaat. Welke muziek past bij de overgang van de winter naar de zomer? Verder de beste countrymuziek, deze week van Chris Young, en mooie prijzen in het introspel.

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Jeroen van Inkel presenteert Je dag is goed, waarin goede muziek en de dagelijkse actualiteit centraal staan.

RietmanShow – Elke werkdag om 12.00 uur op NPO Radio 5
Vrijdag 30 maart zijn The Nylons te horen bij Jan Rietman in RietmanShow. Deze Canadese a capella formatie geeft al meer dan vijfendertig jaar, met een ongeëvenaard gevoel voor harmonie, een totaal nieuw geluid aan jazz-, pop- en rock-klassiekers. The Nylons zijn bezig met hun afscheidstoer. Misschien wel voor de laatste keer hoort de luisteraar hun vermaande versie van The Lion Sleeps Tonight!

De MAX! – Elke werkdag van 18.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 5
Manuëla Kemp en Henkjan Smits presenteren De MAX!. Maandag 26 maart is er aandacht voor een bijzonder project van Marlene Bakker. Op 8 maart verscheen Marlene´s debuutalbum RAIF, met dromerige, bijna klassieke folkliedjes in het Gronings.

Dinsdag 27 maart is singer-songwriter JP den Tex te gast. Hij onderzoekt het raadsel Lou Reed. Was het werkelijk zo'n onaardige persoonlijkheid? JP zingt een, door Kees Prins, vertaald nummer van Lou.

In de tentoonstelling 50 jaar Paradiso wordt Paradiso belicht als Amsterdams cultureel erfgoed. Annemarie de Wildt is samensteller van deze speciale expositie.

De week wordt afgesloten met Tim Akkerman. In Tim Akkerman sings The Boss brengt Tim live de bekende nummers van Bruce Springsteen ten gehore. Vrijdag 30 maart is hij te gast in De MAX!.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Je dag is goed, Wekker-Wakker-Weekend!, RietmanShow, De MAX! en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/Jedagisgoed.MAX | www.facebook.com/DeMAX.radio | www.facebook.com/tinekeshow | www.maxvandaag.nl