Hilversum,
18
oktober
2019
|
15:30
Europe/Amsterdam

The Motions, Marnix Emanuel, Nona en meer op NPO Radio 5

Van zaterdag 19 tot en met vrijdag 25 oktober op NPO Radio 5

Van zaterdag 19 tot en met vrijdag 25 oktober staan er weer veel leuke dingen op de planning bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Hieronder een overzicht.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 07.00 tot 10.00 op NPO Radio 5
Zaterdag 19 oktober in Wekker-Wakker-Weekend! gaat Jan Rietman in Plaatwaarde op zoek naar de waarde van het album Skunk van Doe Maar. In Country Roads staat Keith Urban centraal. Verder aandacht voor de, volgens de luisteraars beste of mooiste muziek van The Animals. Ook zijn The Motions te gast. Na 50 jaar staan ze weer hoog in de hitparades.

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Je dag is goed start de week met de muziektombola. Luisteraars mogen aan de hand van een thema liedjes aanvragen bij Jeroen van Inkel. Verslaggever Joris Kreugel gaat het land weer in, hij rijdt kriskras door Nederland op zoek naar mooie mensen met echte verhalen. Verder is er aandacht voor de inhuldiging van de nieuwe Japanse keizer. Pitreporter Jack Plooij is er met het laatste Formule 1-nieuws. Op vrijdag 25 oktober sluit cabaretier Roel C. Verburg de week af met een zelfgeschreven lied.

Haandrikman! – Elke maandag t/m donderdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Het middagprogramma Haandrikman! is elke maandag tot en met donderdag te horen. Met de mooiste muziek en natuurlijk belt Bert Haandrikman met de jarige van de dag.

De MAX! – Elke werkdag van 18.00 uur tot 20.00 uur op NPO Radio 5
Maandag 21 oktober start De MAX! de week met muzikaal talent Nona. De uit het zuiden van Nederland afkomstige Nona wordt al vanaf het begin gesteund door de presentatoren van De MAX!. Ze treedt samen met haar voltallige band live op in Club de MAX!.

Dinsdag 22 oktober verwelkomen Manuëla Kemp en Henkjan Smits Tangerine bij De MAX!. De twee broers, Sander en Arnout Brinks, spelen al jaren samen als Tangerine. De moeder van het duo is sinds hun geboorte slechthorend en haar gehoor gaat steeds verder achteruit. Daarom wilden de broers voor ze helemaal doof is, graag speciaal voor haar een lied schrijven. Het prachtige resultaat brengen ze live in Club de MAX! ten gehore.

Marnix Emanuel is op woensdag 23 okober te gast bij De MAX!. Met zijn prachtige stem en fascinerende pianospel kruipt Marnix na het succes van zijn debuut single Right Through me weer achter de vleugel in de studio. Hij speelt onder andere de single New York, die al veel in De MAX! is gedraaid.

Donderdag 24 oktober is Ferdi Bolland in de studio. De Nederlandse liedjesschrijver, muziekproducent en zanger vormde begin jaren 70 samen met zijn broer het duo Bolland & Bolland, hij zit nu 50 jaar in het vak. Manuëla gaat langs bij de Wisseloord studio's in Hilversum, daar wordt het boek Eregalerij der Nederpop van Peter Voskuil gepresenteerd. Een boek over het ontstaan van bekende Nederpop-klassiekers die sinds het ontstaan van de allereerste Nederlandse 45-toerensingle die in 1954 de Nederpophistorie definieerden.

En tot slot komt op vrijdag 25 oktober Lex Uiting naar de studio van De MAX!. Lex was tot afgelopen lente een bekend gezicht in het praatprogramma van Twan Huijs. Toen dit programma ten einde kwam, besloot Lex naast zijn tv-werk verder te bouwen aan zijn muzikale carrière. Met zijn nieuwe single Gans Veur Gaon blijkt dat Lex er voor de volle honderd procent voor gaat. Hij sluit de week af met livemuziek in Club de MAX!

TinekeShow – Elke vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Vrijdag 25 oktober is Henkie-dag! Een uitzending van TinekeShow die volledig in het teken staat van verschillende soorten Duitse muziek. Tineke ontvangt speciale gasten Henk Mouwe en Manuëla Kemp, en er is livemuziek van onder anderen Otto Lagerfett en de Nederlandse Helene Fischer Natasja Poels.

Ron wacht op de nacht – Elke vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5
Ron Brandsteder presenteert wekelijks het programma Ron wacht op de nacht. Elke vrijdag tussen 22.00 en 00.00 uur hoort de luisteraar verhalen, bijzondere herinneringen en natuurlijk de allermooiste muziek. Ron strooit zand in ­de ogen en muziek in de oren van de luisteraars.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Je dag is goed, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, De MAX!, Haandrikman!, en Ron wacht op de nacht is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).