Hilversum,
03
juli
2017
|
16:13
Europe/Amsterdam

The Great British Bake Off seizoen 7

Vanaf maandag 7 augustus

7-8-2017 om 19.00 uur op NPO 1 - Taart
Wie van de 12 bakkers maakt de beste taart? Mary Berry en Paul Hollywood stellen de bakkers op de proef. De signatuuropdracht is een Britse klassieker. De technische opdracht is het maken van een populair cakeje met een biscuitdeeg zonder vet en ingewikkeld chocoladewerk. Als laatste krijgen de bakkers met hun spektakelstukken de kans om de jury van hun kunnen te overtuigen.

8-8-2017 om 19.00 uur op NPO 1 - Koekjes
De bakkers krijgen drie koekopdrachten. De signatuuropdracht is het maken van 24 identiek versierde koekjes. De technische opdracht vereist perfect spuitwerk. Als spektakelstuk maken de bakkers een koekbouwwerk te maken dat iets vertelt over de bakkers.

9-8-2017 om 19.00 uur op NPO 1 - Brood
Het is broodweek en Paul Hollywood heeft drie uiterst lastige opdrachten bedacht. Voor de signatuuropdracht maken de bakkers een zoet deeg met een twist, daarna gaan de bakkers voor de technische opdracht aan de slag zonder oven en met een summier recept. Bij het spektakelstuk moeten de bakkers drie verschillende soorten meel gebruiken.

10-8-2017 om 19.00 uur op NPO 1 - Beslag
Er zijn nog maar negen bakkers over en voor de allereerste keer is het beslagweek. Als signatuuropdracht maken de bakkers een Britse favoriet. Het lijkt misschien eenvoudig, maar de jury wil perfectie. De technische opdracht vereist een vaste hand voor het fijne werk. Fouten maken is uit den boze. Voor het spektakelstuk mogen de bakkers zich op hun eigen versie van een Spaanse klassieker storten.

11-8-2017 om 19.00 uur op NPO 1 - Deeg
Het is deegweek, en met nog maar acht bakkers over zijn Mary en Paul gebrand op perfectie. Bij de signatuuropdracht is het tijd voor een ontbijt, vol zoetigheid. Bij de technische opdracht vraagt Mary de bakkers om het hoofd koel te houden terwijl ze maar weinig tijd en instructies krijgen voor een klassiek Brits taartje. Het spektakelstuk maken de bakkers van een verfijnd deeg dat heel moeilijk te maken is en nog moeilijker te bakken.

12-8-2017 om 19.00 uur op NPO 1 - Botanische week
Er zijn nog maar zeven bakkers over. Er zijn drie opdrachten waarvoor inspiratie uit de natuur wordt gehaald. De bakkers mogen alles wat groeit en bloeit gebruiken om hun baksels de ultieme botanische smaak te geven. Als signatuuropdracht mogen de bakkers met frisse Citrus smaken een eigen draai geven aan hun creatie. Verborgen onder de geruite doeken ligt een gebladerde technische opdracht. Als botanische spektakelstuk maken de bakkers uitbundig gedecoreerde taarten.

15-8-2017 om 19.00 uur op NPO 1 - Desserts
Week zeven van The Great British Bake Off is de dessertweek. De bakkers krijgen een signatuuropdracht voorgeschoteld, ze moeten alles uit de kast moeten trekken om Mary en Paul te imponeren. De technische opdracht is een ingewikkeld Frans dessert. En de dessertweek is compleet met een soort mousse-marathon als spektakelstuk.

16-8-2017 om 19.00 uur op NPO 1 - Tudorweek
Mary en Paul hebben drie nieuwe opdrachten bedacht die zijn geïnspireerd op de tijd van de Tudors toen Hendrik de Achtste regeerde en er flamboyante banketten met indrukwekkende tafelversieringen gehouden werden. Als signatuuropdracht maken de bakkers pasteien. Voor de technische opdracht bakken de bakkers een ongewoon Tudorkoekje. En als spektakelstuk maken de bakkers iets van marsepein dat niet zou misstaan op de tafels van een weelderig Tudorbanket.

17-8-2017 om 19.00 uur op NPO 1 - Patisserie
In de halve finale is het patisserieweek. Er zijn nog maar vier bakkers over. Voor de signatuuropdracht mogen de bakkers hardhandig met boter omspringen en naar hartenlust hun deeg vouwen tot de perfecte lagen van een moeilijk Frans bladerdeegkoekje. Bij de technische opdracht legt Paul de lat hoog. Hij test de kundigheid van de bakkers met gebak op gistbasis met vruchten en verfijnd chocoladewerk. Het spektakelstuk is de laatste kans voor de bakkers om met een overvloed van minigebakjes te bewijzen dat ze een finaleplaats verdienen.

18-8-2017 om 19.00 uur op NPO 1 - De finale
Het is de finale en er zijn nog maar drie bakkers over. Voor de signatuuropdracht maken de bakkers schuimgebak. Voor de technische opdracht heeft Mary de bakkers een recept van maar één zin gegeven en verder moeten ze het zelf uitzoeken. Het spektakelstuk maken de bakkers, terwijl hun familie zich op het gazon voor de tent verzamelt. Wie wordt de winnaar?