Hilversum,
09
mei
2022
|
16:07
Europe/Amsterdam

The Durrells in Corfu bij MAX

Vanaf vrijdag 27 mei zendt MAX elke werkdag rond 17.05 uur op NPO 2 het komedie-drama The Durrells in Corfu uit. Deze Engelse serie vertelt het verhaal van de alleenstaande moeder Louisa Durrell.

Louisa Durrell woont met haar vier tegendraadse kinderen in het Engelse Bournemouth. Als alleenstaande moeder heeft ze het hier allesbehalve makkelijk. Op een dag besluit ze het roer radicaal om te gooien en met haar gezin naar Corfu te verhuizen om daar een nieuw leven op te bouwen. Al snel blijkt dat het leven op een Grieks eiland zijn eigen problemen met zich meebrengt.

LET OP: Onderstaande informatie bevat spoilers.  

Seizoen 1 - vanaf vrijdag 27 april

Aflevering 1 – vrijdag 27 mei om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
Louisa Durrell woont met haar vier kinderen in het Engelse Bournemouth waar ze het als alleenstaande moeder niet makkelijk heeft. Zo heeft ze geldproblemen, maar ook haar kinderen kan ze nauwelijks in de hand houden. Op een dag besluit ze het roer radicaal om te gooien en met haar gezin naar Corfu te verhuizen om daar een nieuw leven op te bouwen. 

Aflevering 2 – maandag 30 mei om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
Langzaam maar zeker komen de Durrells in het ritme van hun nieuwe leven op Corfu. Echter Louisa’s pensioen is nog steeds niet binnen, waardoor ze geen geld hebben om huur te betalen of eten te kopen. De kinderen trekken ondertussen hun eigen plan, tot een medisch noodgeval ze laat kennismaken met de keerzijde van het leven op een eiland. 

Aflevering 3 – dinsdag 31 mei om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
Louisa zoekt toenadering tot de Zweedse Sven, nadat ze hem een week eerder onbedoeld heeft beledigd. Terwijl haar zoon Leslie het druk heeft met zijn vriendinnetje, probeert Louisa haar dochter Margo aan een baantje te helpen. Ondertussen sluit haar jongste zoon Gerry een vriendschap met de mysterieuze Kostis Panopoulos; een man met een schimmig verleden. 

Aflevering 4 – woensdag 1 juni om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
Sinds de breuk met zijn vriendin is Leslie dusdanig prikkelbaar dat Louisa hem geïrriteerd het huis uit zet. De jongens bij wie hij intrekt, hebben geen goede invloed op hem. Ondertussen voelt Margo zich helemaal op haar plek als gezelschapsdame van gravin Mavrodaki. 

 

Aflevering 5 – donderdag 2 juni om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
Als Louisa bezoek krijgt van haar dominante tante Hermione, doet ze alles om het haar naar haar zin te maken. Hermione steekt haar afkeuring niet onder stoelen of banken en weet de normaal kordate Louisa behoorlijk onzeker te maken. Gelukkig heeft Louisa dankzij haar romance met Sven een onverwoestbaar goed humeur. Ook Larry en Margo zijn in de ban van de liefde. 

Aflevering 6 – vrijdag 3 juni om 17.10 uur bij MAX op NPO 2
De aankondiging van Louisa’s verloving valt niet bij alle kinderen even goed. Omdat Sven zo snel mogelijk wil trouwen, moet er snel een huwelijksfeest op poten worden gezet. Ondertussen wordt Larry door Nancy voor een moeilijke keuze gesteld. Gerry stelt zijn dierenverzameling open voor publiek en Margo doet haar best om de gravin over haar pleinvrees te helpen. 

Seizoen 2 – vanaf maandag 6 juni

 

Aflevering 1 – maandag 6 juni om 17.05 uur bij MAX op NPO 2 
Er is een jaar verstreken sinds de familie Durrell naar het zonovergoten Corfu is verhuisd. Louisa is de continue geldzorgen zat en besluit een marktkraampje te openen om geld te verdienen. Daar ontmoet ze de Engelsman Hugh Jarvis, die haar op voortvarende wijze het hof probeert te maken. Wanneer hospita Vasilia de achterstallige huur komt innen, worden de geldproblemen groter. 

Aflevering 2 – dinsdag 7 juni om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
Het is een speciale dag voor Larry; zijn roman wordt uitgegeven in Engeland. Echter, zijn familie toont weinig interesse. Zelfs zijn moeder heeft het te druk om zijn boek te lezen. Louisa wordt nog altijd overladen met aandacht van Hugh, tot grote woede van zijn ex Vasilia. Ondertussen besluit Leslie een likeurhandeltje te starten.  

Aflevering 3 – woensdag 8 juni om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
Louisa heeft moeite met Larry’s vertrek en haar naderende verjaardag. Ook wil ze zich niet overhaast in een relatie met Hugh storten. Ze merkt dat ze Sven nog niet helemaal heeft losgelaten. Het gerucht dat hij een nieuwe vriendin heeft, brengt haar behoorlijk van haar stuk. Ondertussen heeft Vasilia haar zinnen op Larry gezet en krijgt Gerry een nieuwe privéleraar. 

Aflevering 4 – donderdag 9 juni om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
Het mooie weer maakt plaats voor stortbuien, waardoor het hele gezin aan huis gekluisterd is. Larry heeft de bof. Ondertussen brengt tante Hermione opnieuw een bezoek aan Corfu. Ze wordt vergezeld door mevrouw Haddock. Zij beweert een medium te zijn en contact te kunnen leggen met Louisa’s overleden echtgenoot. 

Aflevering 5 – vrijdag 10 juni om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
Een cricketwedstrijd tussen de Britten en de Grieken moet de twee culturen samenbrengen. Echter, vooral tussen Spiros en Hugh maakt dit een hoop rivaliteit los. Larry wil het uitmaken met Vasilia, maar weet niet goed hoe hij dit moet aanpakken. Donalds liefde voor Margo blijft ondertussen onbeantwoord. Gerry denkt wel te weten hoe Donald haar voor zich kan winnen. 

Aflevering 6 – maandag 13 juni om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
Lugaretzia’s hoogzwangere dochter krijgt weeën bij de Durrells thuis. Leslie ziet zich voor een buitengewone taak gesteld. Het is een spannende tijd, want ook Louisa’s vriendin Florence staat op het punt van bevallen. Hugh heeft Louisa meegevraagd om met hem terug naar Engeland te gaan. Ze aarzelt. Vasilia’s jaloezie drijft haar tot het uiterste.  

Seizoen 3 – vanaf dinsdag 14 juni

Aflevering 1 – dinsdag 14 juni om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
Terwijl Louisa de liefde heeft afgezworen, blijkt Leslie er tot zijn ongenoegen drie vriendinnetjes tegelijkertijd op na te houden. Daarop besluit hij zelf uit te vinden wie van de meisjes het meest geschikt voor hem is. Margo is verveeld en wijdt zich ondertussen aan het maken van zeepsculpturen. Gerry is nog altijd druk met zijn dieren. Tot slot is Larry ervan overtuigd dat zijn been gebroken is. 

Aflevering 2 – woensdag 15 juni om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
Net als Leslie het heeft uitgemaakt met zijn vriendin Daphne, staat haar vader op de stoep met een schokkende mededeling. Leslie zal een moeilijke beslissing moeten nemen. Ondertussen wordt de familie opgeschrikt door een onverwacht afscheid, dat hen bedroefd achterlaat en waarvoor Louisa misschien wel terug naar Engeland moet. 

Aflevering 3 – donderdag 16 juni om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
Louisa en Larry zijn in Engeland voor de begrafenis van tante Hermione. Op Corfu probeert Spiros een oogje in het zeil te houden, maar zoals altijd trekken de kinderen hun eigen plan. Larry verblijft in Londen, waar hij eindelijk gelijkgestemde kunstenaars heeft gevonden. Als Louisa hem achterna gaat, weet ze zich snel populair te maken bij zijn nieuwe vrienden. 

Aflevering 4 – vrijdag 17 juni om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
Larry kondigt aan dat prins JeeJeebuoy uit India komt logeren. Louisa maakt het huis klaar voor het koninklijke bezoek. De dood van haar tante en het nieuws dat Leslie vader wordt, zorgen ervoor dat ze meer drinkt dan voorheen. Gerry gaat ondertussen op gesprek bij een plaatselijke school. 

Aflevering 5 – maandag 20 juni om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
Als er een nieuw gezin op het eiland arriveert, heeft Spiros weinig tijd meer voor de Durrells. Het ogenschijnlijk keurige, rijke gezin uit Italië wekt bij Louisa de nodige jaloezie op. Echter, al snel rijst het vermoeden dat er iets niet helemaal in de haak is. Larry en Leslie besluiten ondertussen bij de brandweer te gaan. Gerry ontmoet een meisje. 

Aflevering 6 – dinsdag 21 juni om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
Louisa organiseert een feestje voor Gerry’s verjaardag. Terwijl zij hem nog als kind ziet, wil Gerry graag als volwassene worden behandeld. De kinderspelletjes op zijn feest kan hij dan ook niet waarderen. De normaal zo vrolijke Spiros is neerslachtig, wat iedereen doet gissen naar wat er met hem aan de hand is. Ondertussen groeien Leslie en de zwangere Daphne dichter naar elkaar toe. 

Aflevering 7 – woensdag 22 juni om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
Als Sven in de gevangenis belandt vanwege zijn homoseksualiteit, doet het gezin er alles aan om hem vrij te krijgen. Hierbij worden ze geholpen door hun gast Henry Miller. Louisa maakt zich niet alleen zorgen om Sven, maar ook om Spiros. Hij verwaarloost zichzelf sinds zijn vrouw en kinderen bij hem weg zijn. Ze besluit hem er weer bovenop te helpen.

Aflevering 8 – donderdag 23 juni om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
Er hangt magie in de lucht als een circusgezelschap Corfu bezoekt. Larry wordt verliefd op slangenmens Elena. Margo besluit een goochelact te verzorgen. Ondertussen komt Leslie tot een schokkend inzicht. Louisa en Spiros lijken eindelijk toe te geven aan de gevoelens die ze voor elkaar koesteren.   

Seizoen 4 – vanaf vrijdag 24 juni

 

Het is 1939 en de Durrells beginnen aan hun vierde jaar op het mooie Corfu. Louisa kampt met een gebroken hart, maar weet haar zinnen te verzetten door een pension te openen. Met haar kinderen Larry, Leslie, Margo en Gerry heeft ze inmiddels een fijn leven opgebouwd op het eiland. De Tweede Wereldoorlog komt echter dichterbij en het is nog maar de vraag hoelang de rust nog kan voortduren. 

Aflevering 1 – vrijdag 24 juni om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
Louisa heeft een gebroken hart, maar weet haar zinnen te verzetten door een pension te openen. Haar enige betalende gast is haar neef Basil, die Louisa met zijn hoge eisen tot het uiterste drijft. Wanneer er een mysterieuze nieuwe gast arriveert, besluiten haar kinderen te achterhalen welk geheim deze ogenschijnlijk sympathieke man met zich meedraagt.

Aflevering 2 – maandag 27 juni om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
Als Margo onaangekondigd vertrekt, laat ze Louisa gefrustreerd achter in een huishouden vol mannen. Leslie mist Daphne en verlangt naar een eigen gezin, maar hij vindt afleiding in de nieuwe logé kolonel Ribbindane. Hij vraagt hem een jachtuitje te organiseren, tot afgrijzen van Gerry. Ondertussen blijven er spanningen tussen Louisa en Spiros, zeker als Spiros zich van zijn jaloerse kant toont.

Aflevering 3 – dinsdag 28 juni om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
Als Louisa in het dorp Spiros en zijn vrouw tegen het lijf loopt, vraagt ze hen van schrik mee op een picknick bij Larry in Kalami. Het zorgt voor een gespannen sfeer op het familie-uitje, dat niet bepaald volgens plan verloopt. Margo is ondertussen terug in Engeland en logeert bij haar oom en tante, waar ze al snel haar draai vindt.

Aflevering 4 – woensdag 29 juni om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
Louisa’s reputatie op het eiland heeft te lijden onder haar extravagante gasten. Terwijl ze op zoek gaat naar een manier om weer bij de inwoners in de gunst te komen, is ze ook opgetogen over het feit dat Spiros de laatste tijd zo veel bij haar over de vloer komt. Leslie wil zijn moeder helpen door Basil te koppelen aan Spiros’ vrouw. Gerry beseft dat hij verliefd is op Galini. 

Aflevering 5 – donderdag 30 juni om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
Corfu maakt zich op voor een bezoek van de Griekse koning en de Durrells besluiten te helpen bij de festiviteiten. Leslie neemt de leiding over de plaatselijke scouting. Echter, de jongens laten zich niet zo makkelijk in het gareel brengen. Terwijl Spiros tot haar grote blijdschap bij Louisa logeert dreigt hun geluk verstoord te worden door de affaire tussen Basil en Spiros’ vrouw. 

Aflevering 6 – maandag 4 juli om 17.05 uur bij MAX op NPO 2
Larry is terug en kondigt aan dat hij een toneelstuk heeft geschreven. Deze wil hij opvoeren voor de eilandbewoners. Er is nu niks meer wat de liefde tussen Louisa en Spiros in de weg staat. Ze kunnen eindelijk samen zijn. Echter, tegelijkertijd pakken zich donkere wolken samen. De Tweede Wereldoorlog nadert. Nu ze de oorlogsdreiging niet langer kunnen negeren, staan de Durrells voor een bitterzoet afscheid.

The Durrells in Corfu: seizoen 1 t/m 4
Vanaf vrijdag 27 mei
Rond 17.05 uur bij MAX op NPO 2

MAX-programma’s terugkijken of -luisteren? Dat kan via MAX Vandaag.

Facebook.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ | Twitter.com/OmroepMAX