Hilversum,
02
oktober
2017
|
10:24
Europe/Amsterdam

Terug in de studio: Tijd voor MAX van 2 tot en met 6 oktober

Vanaf maandag 2 oktober om 17.10 uur op NPO 1

Het was een hele toer om Sybrand en Martine weer terug op het honk te krijgen, want de uitzendingen vanaf locatie bevielen uitzonderlijk goed. Vanaf maandag 2 oktober komt Tijd voor MAX weer als vanouds vanuit de studio, wat natuurlijk ook reuze gezellig is. Elke werkdag zijn de uitzendingen om 17.10 uur te zien op NPO 1.  

Maandag 2 oktober om 17.10 uur op NPO 1
Op maandag worden Lenette van Dongen, Carolina Dijkhuizen en Cystine Carreon ontvangen. Zij vertolken met verve de hoofdrollen in de zonnige musicalcomedy Vamos!. De dames komen praten over de voorstelling en treden bovendien op. Ans Markus schuift ook aan. De kunstschilderes heeft ter gelegenheid van haar 70ste levensjaar een overzichtstentoonstelling in museum Jan van der Togt in Amstelveen. Het is de Week van de Opvoeding. Om deze reden is opvoeddeskundige Diana Smidts te gast. Samen met moeder Amanda en haar puberdochter Pieternel werkt Diana mee aan de serie In de boksring met… van LibelleTV. Tot slot wordt, zoals gebruikelijk, met culinair expert Janny van der Heijden teruggekeken op Heel Holland Bakt.

Dinsdag 3 oktober om 17.10 uur op NPO 1
Liz Snoijink speelt een hoofdrol in de toneelkomedie De man van je leven, die deze week in première gaat. Het door Arthur Japin voor theater bewerkte stuk is een versie van zijn gelijknamige roman. Ook Arthur is van de partij. Naast Liz en Arthur zit ook Maurice Hermans, de zoon van de overleden Toon Hermans, bij Sybrand en Martine aan tafel om te vertellen over zijn nieuwe voorstelling Toon, Liedjesman. Het betreft een muzikaal programma rond de muziek, poëzie en verhalen van Toon Hermans. In Tijd voor MAX weidt Maurice uit over de voorstelling én geeft hij een voorproefje. In de Amsterdamse Hermitage is binnenkort de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage te bewonderen. Directeur Cathelijne Broers komt langs om erover te vertellen.

Het is alweer bijna 25 jaar geleden dat een Boeing 747 van de luchtvaartmaatschappij El Al neerstortte op flats in de Amsterdamse Bijlmermeer. Sybrand en Martine spreken met acteur Felix Burleson en hoogleraar Caraïbische literatuur Michiel van Kempen, die beiden vlak na de ramp op de onheilsplek aanwezig waren. Uiteraard is ook vaste huisarts dokter Ted van Essen present. Hij heeft het over EMDR, een tegenwoordig veel toegepaste therapie om mensen met een posttraumatisch stresssyndroom van hun klachten af te helpen. Restaurant Mario werd meermaals uitgeroepen tot het beste Italiaanse restaurant van Nederland. Aangezien het restaurant 50 jaar bestaat komen eigenaar Alessandro Uva en chefkok Fabrizio Pinna langs om te praten over het boek Mario – 50 Jaar!, dat ter gelegenheid van het jubileum wordt uitgebracht. Vanzelfsprekend zal er ook iets lekker uit worden bereid.

Woensdag 4 oktober om 17.10 uur op NPO 1
Op woensdag is het Dierendag en staat Tijd voor MAX volledig in het teken van het welzijn van dieren en het werk van de Dierenbescherming. Zo rijdt Miryanna van Reeden mee met de vrijwilligers van de Dierenambulance, krijgen de kijkers een kijkje in de dagelijkse werkzaamheden van de inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming en vertelt actrice Georgina Verbaan op welke wijze zij zich inzet voor dieren. Een muzikaal optreden is er van zanger Marcel de Groot.

Donderdag 5 oktober om 17.10 uur op NPO 1
Zangeres Shirma Rouse is op donderdag te gast in Tijd voor MAX. Zij beleeft op zondag de première van haar Aretha! “The Queen of Soul” Celebration Tour, waarin een ode wordt gebracht aan soullegende Aretha Franklin. Shirma vertelt waarom de muziek en persoonlijkheid van deze souldiva zoveel voor haar betekent. Natuurlijk brengt ze iets van het fantastische repertoire van Aretha ten gehore. Ook op donderdag te gast is de afvaller van Heel Holland Bakt. Hij of zij komt zijn of haar bakkunsten vertonen in de Tijd voor MAX-keuken.

Vrijdag 6 oktober om 17.10 uur op NPO 1
Acteur Huub Stapel én acteur, cabaretier en presentator Jörgen Raymann maken deel uit van de cast van Vastgoed B.V., de Nederlandse bewerking van een beroemd stuk van de Amerikaanse toneelschrijver David Mamet, dat binnenkort in première gaat. Beide heren vertellen Sybrand en Martine alles over het stuk. Tevens schuift actrice Marian Mudder aan. Marian, bekend van onder meer Baantjer, Flikken Maastricht en Heer en Meester, schreef eerder al het boek Sofasessies over haar jarenlange angsten, depressies en eindeloze zoektocht langs therapeuten. Inmiddels heeft Marian het boek omgewerkt tot een hilarische theatervoorstelling met dezelfde naam. In de studio komt Marian toelichten hoe ze uiteindelijk toch van haar angstgevoelens is afgekomen. Schrijver en taalkundige Wim Daniëls weet alles van de Nederlandse taal. Hij verdiepte zich in het wel en wee van het onderwijs vanaf de jaren ’30 van de twintigste eeuw en schreef er een leuk boek over. Op vrijdag deelt Wim zijn mooiste én minder gelukkige schoolherinneringen. In de keuken staat Robèrt van Beckhoven, die ze weer heerlijk bruin bakt en tussendoor ook nog even de technische opdracht voor de komende aflevering van Heel Holland Bakt uit de doeken doet. Tot slot is er een heel bijzondere muzikale gast. Niemand minder dan voormalig lid van The Jackson 5 Jermaine Jackson! De wereldster treedt eind dit jaar op tijdens MAX Proms. In de studio zingt hij de superhit: Can you feel it!

Tijd voor MAX
Maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl