Hilversum,
08
maart
2022
|
11:06
Europe/Amsterdam

Terug bij MAX: Klassiekers met Kleinsma

Simone Kleinsma keert binnenkort terug met een nieuw seizoen Klassiekers met Kleinsma. Na een succesvolle eerste serie, staan ook dit seizoen de parels uit de Nederlandse kleinkunst centraal. Elke week ontvangt Simone een collega uit haar vakgebied en samen bespreken ze de mooiste liedjes uit de grote kleinkunstschatkist die Nederland rijk is. Klassiekers met Kleinsma werpt een persoonlijke, humoristische en eigentijdse blik op de kleinkunstnummers die tot ons cultureel erfgoed behoren en die we niet mogen vergeten. 

In een sfeervolle setting praat Simone Kleinsma met haar gasten over fragmenten uit de Nederlandse kleinkunst. De opzet van het programma is onveranderd. Wat maakt liedjes zo mooi, goed of ontroerend en waarom weten ze te raken? Mooie archiefbeelden worden op speelse wijze uit- en afgewisseld. Anekdotes over nummers, schrijvers en uitvoerders mogen daarbij niet ontbreken. In Klassiekers met Kleinsma worden verschillende klassiekers grondig afgestoft en een aantal wordt, in een nieuwe uitvoering, ten gehore gebracht met behulp van een zeskoppige band onder leiding van Bernd van den Bos

Welke gasten Simone dit jaar aan tafel ontvangt, wordt op een later moment bekendgemaakt. Wel kunnen we alvast verklappen dat er een zinderend duet zal plaatsvinden tussen Simone en één van de grootste cabaretiers van Nederland. En Simone wordt zelf ook behoorlijk uitgedaagd door haar gasten, om een lied te zingen dat compleet buiten haar comfortzone ligt. Kortom: herkenning, maar zeker ook verrassingen in dit tweede seizoen!

Simone Kleinsma: “Geweldig dat we een nieuw seizoen mogen maken. Kan haast niet wachten om weer te beginnen en met nieuwe gasten in de muzikale schatkist van de Nederlandse kleinkunst te duiken. Ik mag nog niet zeggen wie, maar we hebben weer fantastische namen weten te strikken.”

Klassiekers met Kleinsma (6 afleveringen)
Binnenkort bij MAX op NPO 1
Presentatie: Simone Kleinsma
MAXVandaag.nl 

MAX-programma’s terugkijken of luisteren? Dat kan via MAX Vandaag. 

Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX | #klassiekersmetkleinsma