Hilversum,
25
augustus
2020
|
10:44
Europe/Amsterdam

Terug bij MAX: De Kunstdetective

MAX volgt Arthur Brand bij zijn zoektocht naar gestolen kunst

Vanaf dinsdag 1 september om 20.25 uur zendt MAX een gloednieuw seizoen van De Kunstdetective uit op NPO 2. MAX volgt Arthur Brand tijdens zijn speurtocht naar gestolen kunst. Brand behandelt in deze reeks zes opzienbarende casussen in binnen- en buitenland.

Aflevering 1 – dinsdag 1 september, 20.25 uur, NPO 2
In de eerste aflevering gaat Arthur Brand op zoek naar een heuse Picasso, gestolen van een sjeik in 1999. De kunstdetective krijgt signalen uit de onderwereld dat het stuk zich in Nederland bevindt. Arthur komt erachter dat het werk minstens tien keer van eigenaar is gewisseld in de afgelopen 21 jaar. De gestolen Picasso is ook in handen geweest van een zakenman. Deze man is beducht om zijn reputatie, en geeft Arthur veel informatie in ruil voor anonimiteit. Uiteindelijk ontdekt Arthur wie de Picasso nu in zijn bezit heeft. Maar krijgt hij het werk ook terug?

Over De Kunstdetective
In De Kunstdetective volgen we Arthur Brand tijdens zijn speurtocht naar gestolen kunst. Brand behoort tot de internationale top in zijn vakgebied. Hij kreeg internationale bekendheid tijdens zijn speurtocht naar de bronzen paarden van Adolf Hitler.

MAX Vandaag
Op MAX Vandaag vindt u vanaf dinsdag 1 september een uitgebreid interview met Arthur Brand, en gedurende het seizoen verschillende interessante artikelen over objecten uit De Kunstdetective.

De Kunstdetective (6 afleveringen)
Vanaf dinsdag 1 september
Om 20.25 uur op NPO 2
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/MAXdocumentaires | #kunstdetective