Hilversum,
25
december
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Telegraaf Kerstconcert: een muzikale Kerst 25-12-2014

Zing mee met o.a. René Froger en Frans Mulder
 

Hilversum 4 december 2014- Op Eerste Kerstdag kunt u genieten van het achtste Telegraaf Kerstconcert dit keer vanuit de Grote Kerk in Den Haag. Deze concertregistratie zendt MAX in samenwerking met WNL om 13:20 uur uit op NPO 1. Dit kleurrijke evenement wordt gepresenteerd door Carrie ten Napel en Leonie ter Braak. Een legio aan artiesten treedt op, dit jaar met een ode aan de Nederlandse veteranen.

U kunt deze editie meezingen met de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. René Froger en backingvocals de Frogettes brengen een meeslepende kerstmedley waarop het orkest en u de gelegenheid krijgen om te swingen als een bigband. Niemand minder dan Ellen ten Damme komt met een nummer dat de oudste veteranen kunnen dromen, zij zingt namelijk het nostalgische nummer Llili Marlene.

Vanaf het zonnige Curaçao is ook sopraan Tania Kross aanwezig, zij zingt het gevoelige kerstnummer Ave Maria. Moeder en dochter Antje en Romy Monteiro treden voor de gelegenheid samen op. The Voice of Holland-kandidate Meike van der Veer zingt het bekende Hallelujah. ’Het is nobel, respectvol werk dat zij hebben gedaan’ zegt ze over de oud-strijders. Verder zullen ook het Amsterdamse Zwanenkoor en Suzanne Michaels een aantal mooie kerstnummers ten gehore brengen. Ook Wende Snijders, Fancy Fiddlers, Frans Mulder en Terence van der Loo zullen optreden.

Alle muziek wordt afgewisseld door de Kerstlezing van Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp. Columnist Bob Smalhout zorgt voor een gesproken column. De Telegraafprijs wordt dit keer uitgereikt aan de Veteraan van het Jaar. Het bedrag dat lezers hebben opgebracht met hun oplossingen van de TelePuzzel, gaat naar het V-Fonds, de Oorlogsgravenstichting en de stichting Muziekids.

Telegraaf Kerstconcert 
Donderdag 25 december 
Om 13:20 uur op NPO 1
Presentatie: Carrie ten Napel en Leonie ter Braak