Hilversum,
09
november
2017
|
15:14
Europe/Amsterdam

Sybrand Niessen en Martine van Os presenteren Geef om je hersenen

Woensdag 6 december

Een liveprogramma over de nieuwste inzichten in ons brein

Op woensdag 6 december presenteren Sybrand Niessen en Martine van Os vanaf 21.25 uur op NPO 1 het liveprogramma Geef om je hersenen. MAX en de Hersenstichting slaan wederom de handen ineen om aandacht te vragen voor het belang van hersenonderzoek. Dichter, schrijver en podiumkunstenaar Bart Chabot brengt deze avond veelbelovende onderzoeken onder de aandacht en liedschrijver en zanger Stef Bos verzorgt de muzikale omlijsting.

In het avondvullende programma nemen neuropsychologen Erik Scherder, Wiesje van der Flier en neuroloog Bas Bloem ons mee in hun enthousiasme over de werking van het brein. Hoe werkt ons geheugen? Hoe passen onze hersenen zich aan nieuwe situaties aan? En wat als je hersenen je in de steek laten en functies verliezen?

Daarnaast vragen bekende én onbekende mensen tijdens Geef om je hersenen aandacht voor de noodzaak van hersenonderzoek. Allen hebben zelf of in hun nabije omgeving te maken met een hersenaandoening. Ze vertellen hun persoonlijke verhaal en laten zien waar zij de kracht vandaan halen om door te gaan.

In Nederland heeft 1 op de 4 mensen een hersenaandoening. Dat zet je hele leven op z’n kop. Jong of oud, het kan ons allemaal overkomen. In de afgelopen 25 jaar is er op het gebied van hersenonderzoek veel bereikt. Door nieuwe technieken is het gelukt om ziektes beter te herkennen en ook echt in de hersenen te kunnen kijken. Met de kennis van nu zijn wetenschappers ervan overtuigd dat een doorbraak in het voorkomen en genezen van hersenziekten dichterbij is dan ooit.

Geef om je hersenen wordt mede mogelijk gemaakt door de Hersenstichting.

MAX: Geef om je hersenen
Woensdag 6 december
Om 21.25 uur op NPO 1
www.MAXVandaag.nl

www.facebook.com/OmroepMAXlive | #GOJH | @OmroepMAXlive