Hilversum,
31
oktober
2016
|
15:56
Europe/Amsterdam

Susan Visser, Angela Schijf, Hugo Borst en Manuëla Kemp te gast bij Tijd voor MAX

Maandag 31 oktober tot en met vrijdag 4 november

Deze week zitten er weer leuke en boeiende gasten bij Sybrand en Martine aan de Tijd voor MAX-tafel. Onder anderen Susan Visser, Angela Schijf, Hugo Borst en Manuëla Kemp zijn te gast. Hier volgt een overzicht.

Maandag 31 oktober om 17.10 uur op NPO 1
Vandaag is voormalig Eigen Huis en Tuin-presentator Lodewijk Hoekstra te gast bij Tijd voor MAX. Lodewijk houdt zich tegenwoordig bezig met duurzaamheid en biodiversiteit. In het kader daarvan is deze week zijn campagne Dat kan groener! van start gegaan.

Ook actrice Susan Visser is te gast. Susan speelt een rol in de zesdelige dramaserie Als de dijken breken, die vanaf zaterdag 5 november bij de EO van start gaat. In de serie worden de gevolgen van een hedendaagse watersnoodramp in Nederland en Vlaanderen geschilderd. Niet alleen het land moet weer worden opgebouwd, ook relaties verkeren in zwaar weer.

Verder in Tijd voor MAX een gesprek met Romano van der Dussen, die ruim twaalf jaar vastzat in een Spaanse cel, nadat de rechter hem ten onrechte had veroordeeld voor verkrachting en aanranding. Afgelopen februari sprak het Hooggerechtshof in Madrid hem eindelijk vrij. Ook vader, Rob van der Dussen, die vanuit Nederland machteloos moest toezien hoe zijn zoon in de Spaanse gevangenis zijn dagen sleet, is te gast.

Dierenarts Jenny Buijtels buigt zich over een poedel met jeuk en in de keuken staat de Franse chefkok Alain Caron, bekend van het programma Masterchef. Tenslotte een fantastisch optreden van het trio Zazí: de dames toeren momenteel langs de theaters met hun nieuwste programma Supernova!

Dinsdag 1 november om 17.10 uur op NPO 1
Dinsdag zijn actrice Angela Schijf en haar echtgenoot acteur Tom van Landuyt te gast bij Tijd voor MAX. Vanaf 8 november zijn ze samen in het theater te bewonderen in het toneelstuk Kreutzersonate - Als het verlangen maar stopt, naar een moderne bewerking van de novelle De Kreutzersonate van de Russische schrijver Leo Tolstoj. Muziek speelt een belangrijke rol in het stuk. Pianist Nicolas van Poucke is daarom te gast om iets te laten horen.

Ook Mariëlle van Uitert, fotografe in conflictgebieden en winnares van de Zilveren Camera, schuift aan. In haar boek Duizend ogen laat Mariëlle het verhaal achter de aangrijpende beelden zien.

De Pensioen3Daagse is van start gegaan. Olaf Simonse, van het bureau Wijzer in geldzaken, is te gast om hierover te vertellen. Dokter Ted van Essen weet alles over fantoompijn en in de keuken specialist in duurzame vis: Bart van Olphen.

Woensdag 2 november om 17.10 uur op NPO 1
Kunstenares Marte Röling is te gast bij Tijd voor MAX. Marthe is bij het grote publiek vooral bekend van haar staatsieportretten van toenmalig koningin Beatrix en prins Claus, en van de straaljager die jarenlang in haar achtertuin stond geparkeerd. Op dit moment is er in Kasteel het Nijenhuis, een dependance van Museum de Fundatie in Zwolle, de dubbeltentoonstelling Droomwerk. De tentoonstelling bestaat zowel uit recente sculpturen en beschilderde foto’s van Marthe zelf als kleurrijke expressieve doeken van de hand van haar moeder, de schilderes Martine Antonie.

Verder een gesprek met sportjournalist Hugo Borst, van wie vorige week een manifest verscheen over de slechte kwaliteit van de ouderenzorg in Nederland. Zijn aanklacht maakte veel los: gaat er nu eindelijk ook iets gebeuren?

Heel Nederland zag hoe Annemarie Pronk op zondag 23 oktober de Beste Thuisbakker van Nederland werd. Woensdag staat ze voor het eerst in de keuken van Tijd voor MAX.

Tenslotte te gast: de Britse percussie-sensatie STOMP die zelfs uit vuilnisbakken en aanstekers nog muziek weet te halen. Een doorslaand succes!

Donderdag 3 november om 17.10 uur op NPO 1
Aan tafel bij Tijd voor MAX: de zangeressen Lone van Roosendaal, Annick Boer en Renée van Wegberg. Momenteel zijn de zangeressen met hun theaterconcert Op een mooie Pinksterdag in het land te zien. In het concert brengen ze een ode aan de grote componisten van het Nederlandse lied: Ruud Bos, Harry Bannink en Joop Stokkermans.

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de eerste strip van Tom Poes verscheen! Een jubileum dat gevierd wordt met een heus nieuw verhaal over de beroemde kat en zijn grote vriend Olivier B. Bommel: Heer Bommel en het lastpak. Deze nieuwe Bommel-uitgave weerspiegelt zoveel mogelijk de stijl en de sfeer van de oorspronkelijke strips van geestelijk vader Marten Toonder en is het resultaat van een schrijfwedstrijd. In Tijd voor MAX is kleindochter Milou Toonder, die deel uitmaakte van de jury, te gast.

Ook is poppenspeler en acteur Barry Beijer te gast. Barry is degene die de vogel Zazu tot leven wekt in de musical The Lion King die afgelopen zondag in het AFAS Circustheater in Scheveningen in première ging. Barry demonstreert in Tijd voor MAX hoe hij Zazu kan laten praten, lopen en natuurlijk vliegen.

In de keuken Sandra Ysbrandy, specialist in vintage cooking, die laat zien dat puur, gezond én snel prima te combineren valt.

Vrijdag 4 november om 17.10 uur op NPO 1
In Tijd voor MAX vertelt zangeres en presentatrice Manuëla Kemp over de NPO Radio 5 Evergreen Top 1000 die van maandag 7 tot en met donderdag 10 november om 16.00 uur en zaterdag 12 november om 15.40 uur wordt uitgezonden op NPO 1 bij MAX.

Verder is Ruth Langemeijer, hartstochtelijk pleitbezorgster voor het zogenaamde natural running, te gast. Ruth werkt, winkelt en loopt complete marathons op blote voeten en dat bevalt haar uitstekend. Inmiddels is ze zelfbenoemd blote voeten-coach en heeft ze Norah Grace, een dame op leeftijd die niet meer zonder rollator kon, van haar klachten afgeholpen. Is het lopen op blote voeten werkelijk dé oplossing voor verslapte pezen en stijve gewrichten? Ruth en Norah zijn beiden te gast.

Ook apendeskundige Patrick van Veen schuift aan; met zijn kennis van sociaal oergedrag is hij de aangewezen persoon om licht te werpen op de strijd tussen de presidentskandidaten Trump en Clinton.

Gekookt wordt er door Meester Patissier Robèrt van Beckhoven. En ter afsluiting een fantastisch optreden van No Name, een band van bekende Indische muzikanten die meewerken aan een project van MAX Maakt Mogelijk om oudere Indische Nederlanders te steunen.

Tijd voor MAX
Maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl
#TijdvoorMAX