Hilversum,
25
september
2019
|
10:32
Europe/Amsterdam

Sterren op het Doek aflevering 5 en 6: Caroline de Bruijn en Maarten van Rossem

Dinsdag 1 en dinsdag 8 oktober bij MAX op NPO 2

In het MAX-programma Sterren op het Doek worden onder meer Caroline de Bruijn en Maarten van Rossem geportretteerd door een drietal kunstenaars, terwijl zij worden geïnterviewd door presentator Özcan Akyol. Sterren op het Doek is elke dinsdag om 20.25 uur te zien op NPO 2.

Aflevering 5: Caroline de Bruijn - dinsdag 1 oktober om 20.25 uur bij MAX op NPO 2
Al meer dan 25 jaar speelt Caroline de Bruijn een hoofdrol in Goede Tijden, Slechte Tijden. In gesprek met Özcan Akyol vertelt Caroline dat ze ervaart dat veel mensen neerkijken op de serie. De drie kunstenaars staan dit keer voor een lastige taak: Caroline vindt het onprettig naar zichzelf te kijken op televisie. Een uitdaging dus voor de portretschilders om een niet al te confronterend werk te maken.

Aflevering 6: Maarten van Rossem - dinsdag 8 oktober om 20.25 uur bij MAX op NPO 2
Schildersmodel van deze aflevering is Maarten van Rossem. Voorheen een veelgevraagd historicus en Amerika-deskundige, tegenwoordig vooral bekend als tv-persoonlijkheid. In een openhartig gesprek met Özcan Akyol vertelt Maarten over zijn jeugd en over wat hem tot tranen roert. Maarten heeft al langer de wens om geportretteerd te worden en heeft ook nog een specifieke stijl in gedachten.

Over Sterren op het Doek 
Verschillende prominenten geven zich over aan de doorgrondende blikken van drie schilders én de prikkelende vragen van presentator Özcan Akyol. Wat laten ze van zichzelf zien? En wat juist niet? Na afloop kiest de geportretteerde één schilderij uit en de twee overgebleven schilderijen worden geveild. 

Veilingsite Sterren op het Doek
Aan het einde van de aflevering van Sterren op het Doek mag de BN’er één schilderij kiezen en mee naar huis nemen. De overige doeken worden geveild voor het goede doel dat zij hebben uitgekozen. Na elke uitzending kan een bod uitgebracht worden door het publiek via de veilingsite: www.sterrenophetdoek.nl.

Sterren op het Doek
Elke dinsdag
Om 20.25 uur op NPO 2
Presentatie: Özcan Akyol
www.sterrenophetdoek.nl

Instagram.com/OmroepMAX_ | Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX | #sterrenophetdoek