Hilversum,
01
april
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Start nieuw seizoen Oorlogsgeheimen (11-4-2014)

 

Omroep MAX ontrafelt oorlogsgeheimen

 

Hilversum, 4 maart 2014 - Na een succesvol derde seizoen is bij MAX vanaf 11 april een nieuwe vierdelige serie Oorlogsgeheimen te zien. Net als in de voorgaande reeksen worden ook dit keer persoonlijke vragen over de Tweede Wereldoorlog beantwoord. Antwoorden waar mensen al jaren naar op zoek zijn.

Veel persoonlijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog raken in de vergetelheid. Mensen die zelf iets meemaakten praten er over het algemeen niet makkelijk over, of zijn inmiddels overleden. Resultaat is dat veel kinderen of kleinkinderen rond blijven lopen met vragen over hun voorouders. In Oorlogsgeheimen proberen we alsnog de waarheid boven tafel te krijgen. En dit is hét moment om deze vragen te stellen, want met de jaren wordt de kans steeds kleiner dat er nog mensen zijn die ze kunnen beantwoorden.

‘Waar is het graf van mijn vader?’

In de eerste aflevering van Oorlogsgeheimen op vrijdag 11 april om 22.25 uur op NED 1, proberen we een mysterie op te lossen dat de familie Van Prattenburg al jaren bezighoudt.

Fred van Prattenburg hoort als puber dat de man van wie hij denkt dat het zijn vader is, dit niet is. Zijn biologische vader, Nico, zou lid zijn van de NSB en gewerkt hebben voor de Duitsers. Nico zou in Duitsland zijn gestorven. Veel meer dan dat wil de moeder van Fred er niet over vertellen.

Maar als Fred, na het overlijden van zijn moeder, op zoek gaat naar het graf van zijn vader, is dit onvindbaar. Waar is het lichaam van Nico gebleven? Wat deed Nico in Duitsland? Was hij echt een NSB-er? En hoe kwam hij om het leven?

Kijk voor het antwoord op deze intrigerende vragen naar Oorlogsgeheimen.

 

MAX: Oorlogsgeheimen
Vanaf vrijdag 11 april (4 afleveringen) om 22:25 op NED 1
www.omroepmax.nl