Hilversum,
06
februari
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Start nieuw seizoen Droomhuis Gezocht 16-2-2015

De zoektocht naar het perfecte buitenlandse huis

Hilversum, 6 januari 2015 – Droomhuis Gezocht is terug! Vanaf maandag 16 februari kunt u zien hoe presentator Sybrand Niessen Nederlanders helpt bij het vinden van hun droomhuis in het buitenland. In iedere aflevering staat een land centraal. De zoektocht leidt ons naar Oostenrijk, Italië, Portugal, St. Maarten, Bonaire, Spanje, Frankrijk en Zweden. U ziet Droomhuis Gezocht vanaf maandag 16 februari om 21:20 uur op NPO 1

Op basis van het budget van de kandidaten gaat Sybrand op zoek naar geschikte huizen. Hij laat verschillende woningen zien en bezoekt de streek met de huizenzoekers om zo hun potentiële nieuwe woonomgeving te verkennen. Omdat de koppels niet altijd de regels kennen van het land waar zij op zoek zijn naar een huis, biedt Droomhuis Gezocht ondersteuning en deskundigheid op dat gebied. Daarnaast is er ook ruimte voor de cultuur van het land van traditionele dansen tot streekgerechten en lokale nijverheid. Kortom de kandidaten krijgen informatie en handreikingen hoe zij op een verantwoorde manier tot een goede keuze kunnen komen.

Ook gaat Droomhuis Gezocht elke aflevering op bezoek bij een bekende Nederlander die een huis bezit in het buitenland. Zo laat oud-schaatser Kees Verkerk zien hoe zijn leven in Noorwegen eruit ziet en showt couturier Addy van den Krommenacker zijn verblijf in mode stad Milaan. Correspondent en programmamaker Ingeborg Beugel leidt ons rond in haar bijzondere villa op een van de Griekse eilanden.

Informatie aflevering 1 – Een Oostenrijks droomhuis – 16 februari om 21:20 uur op NPO 1

In deze eerste aflevering van Droomhuis Gezocht maken we kennis met Matthieu en Charlotte, ze zijn al 20 jaar samen en wonen in het Noord-Hollandse Obdam. Maar als het aan Matthieu, Charlotte en hun vier kinderen ligt verhuizen ze binnenkort naar hun favoriete vakantieland Oostenrijk. De familie is op zoek naar een authentieke Oostenrijkse woning, uiteraard met mooi uitzicht.

Samen met Sybrand Niessen bekijken ze drie huizen in de omgeving van Salzburg en Tirol. Waarvan er één hopelijk hun echte droomhuis zal zijn. Tijdens de zoektocht test Sybrand de ware liefde van het stel voor Oostenrijk. Hij neemt hen mee naar een gletsjer en naar Tom en Trudy, twee Nederlanders die in een 300 jaar oude voormalige slagerij wonen.

Droomhuis Gezocht
Vanaf 16 februari om 21:20 uur op NPO1
Presentatie Sybrand Niessen
www.omroepmax.nl