Hilversum,
09
februari
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Sportdocumentaire “de Sprinters” (9-2-2014)

Hilversum,  6 februari 2014 - Zes sprinters in een vriendenploeg die uiteindelijk elkaars grootste concurrent worden. Met die wetenschap werd onder leiding van oud-olympisch kampioen Gerard van Velde toegewerkt naar het Olympisch Kwalificatie Toernooi afgelopen december. Door naar de Spelen of  afvallen? Het werd een veldslag! De ploeg van Michel Mulder en Mark Tuitert werd een jaar lang gevolgd. Op zondag 9 februari om 23.20 uur op NED 1 ziet u in de sportdocumentaire ‘De Sprinters’ bij MAX hoe zij toeleefden naar de Olympische Spelen, met alle hoogte- en dieptepunten. 

Iedereen in de sprintploeg had dezelfde ambitie: vlammen op de Olympische Spelen. Maar hoe kom je daar? Over dromen die in gruzelementen vallen en ongekende prestaties!

De afloop is bekend: Markt Tuitert verbaasde zich zelf nog het meest, door na een belabberd voorseizoen te pieken op het juiste moment: hij gaat zijn Olympische titel op de 1500 m verdedigen in Sotsji. Zijn het de mysterieuze krachten in de sport of is het keihard werken? Michel Mulder maakt zijn debuut  op de Spelen en is serieus kanshebber op goud op de 500 m. In deze documentaire zien we de worsteling van 6 topsporters die alles opzij zetten voor dat ene heilige doel. Waar er 2 slagen, falen er 4.

Hoe dan ook: oud olympisch kampioen Gerard van Velde is het weer gelukt.  Hij gaat opnieuw naar de Spelen, maar nu als coach. Welke doorslag gaf zijn eigenzinnigheid?

De Sprinters is een productie van Annette van Trigt voor MAX.

 

MAX: De Sprinters
Zondag 9 februari om 23.20 uur op NED 1
www.omroepmax.nl