Hilversum,
23
augustus
2019
|
14:46
Europe/Amsterdam

Small Town Bandits, Hans de Booij en Alderliefste te gast bij MAX op NPO Radio 5

Zaterdag 24 augustus tot en met vrijdag 30 augustus

Van zaterdag 24 augustus tot en met vrijdag 30 augustus staan er weer veel leuke dingen op de planning bij de MAX-programma's op NPO Radio 5. Hieronder een overzicht.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Zaterdag 24 augustus brengt Jan Rietman in Wekker-Wakker-Weekend! het laatste nieuws over Los Vast, de reünie. Het muziekspektakel gaat op zaterdag 21 september in het Oude Luxor in Rotterdam plaatsvinden. In Country Roads het verhaal achter de wereldhit Old Town Road van Billy Ray Cyrus en de Nederlandse producer Kiowa Roukema. Tot slot staat in De Plaatwaarde het legendarische album Arrival van Abba centraal. 

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Volgende week zijn de laatste zomerse verhalen van verslaggever Joris Kreugel te horen in Je dag is goed. Hij trekt nog één week kriskras door Nederland op zoek naar de mooiste verhalen. De muziektombola staat maandag 26 augustus bij het begin van het nieuwe radio- en televisieseizoen in het teken van liedjes over radio en televisie. Dinsdag 27 augustus worden de plannen voor de Formule 1 op Zandvoort verder bekend gemaakt. Oud-coureur Michael Bleekemolen blikt vooruit op die plannen. 

Haandrikman! – Elke maandag t/m donderdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Het middagprogramma Haandrikman! is elke maandag tot en met donderdag te horen. Met de mooiste muziek en natuurlijk belt Bert Haandrikman met de jarige van de dag.

De MAX! – Elke werkdag van 18.00 uur tot 20.00 uur op NPO Radio 5
Maandag 26 augustus staat de Groningse popband Small Town Bandits op het podium van De MAX!. De band speelt pakkende popliedjes en gevoelige ballads, die te vergelijken zijn met de muziek van de Eagles en James Bay. 

TinekeShow – Elke vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Tineke de Nooij ontvangt op vrijdag 30 augustus twee artiesten in haar TinekeShow. De eerste artiest is Hans de Booij, hij is één van de smaakmakers van de Nederlandse muziek. Bekend van liedjes als Annabel en Thuis ben. Na een bewogen leven heeft hij nu zijn rust gevonden. Deze zomer bracht Hans de single Mooier uit.

De tweede gast in TinekeShow is Alderliefste. Gerard Jan Alderliefste heeft veel te danken aan Ramses Shaffy, ze traden talloze keren met elkaar op. Niet zo lang geleden bracht Alderliefste een nieuwe single uit, namelijk Deze dag. 

Ron wacht op de nacht – Elke vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5
Ron Brandsteder presenteert wekelijks het programma Ron wacht op de nacht. Elke vrijdag tussen 22.00 en 00.00 uur hoort de luisteraar verhalen, bijzondere herinneringen en natuurlijk de allermooiste muziek. Ron strooit zand in ­de ogen en muziek in de oren van de luisteraars.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Je dag is goedWekker-Wakker-Weekend!TinekeShowDe MAX!Haandrikman! en Ron wacht op de nacht is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).