Hilversum,
24
april
2019
|
11:02
Europe/Amsterdam

Slotaflevering van Kleuters tegen kwalen

Maandag 29 april om 22.10 uur op NPO 1

In de vierde en tevens laatste aflevering van het MAX-programma Kleuters tegen kwalen, waarin negen senioren dagelijks een groep kleuters op bezoek krijgen, worden de resultaten van dit experiment in kaart gebracht. In hoeverre heeft de aanwezigheid van de kleuters de gezondheid en het geluk van de ouderen veranderd? De uitzending is te zien op maandag 29 april om 22.10 uur op NPO 1.

Het einde van het experiment is in zicht; het is de laatste week dat de kleuters op bezoek gaan bij de ouderen in het zorghotel. Samen bereiden ze zich voor op een eindvoorstelling die ze gaan opvoeren voor alle ouders en andere bewoners van het zorghotel. Ook krijgen de ouderen deze week dezelfde testen die ze zes weken geleden, bij aanvang van het experiment, ook hebben moeten doen. In hoeverre hebben de ouderen mentaal en fysiek iets gehad aan het contact met de kleuters?

Over Kleuters tegen kwalen
Hoe kan het samenbrengen van twee generaties, ieder geboren in een andere eeuw, de gezondheid en het geluk van de deelnemende groep ouderen veranderen? Ouderen ervaren vaak een gevoel van leegte om hen heen. Het gebrek aan sociale veerkracht versterkt het gevoel van eenzaamheid, wat kan leiden tot depressiviteit en andere kwalen. Negen senioren zijn benieuwd naar wat de vierjarige kleuters voor hen kunnen betekenen. Met behulp van verschillende testen brengt een team van specialisten in de ouderengeneeskunde de resultaten van het experiment in kaart.

Kleuters tegen kwalen
Maandag 29 april
Om 22.10 uur op NPO 1
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/MAXDocumentaires | @MAXDocumentaire | #kleuterstegenkwalen