Hilversum,
28
mei
2019
|
11:08
Europe/Amsterdam

Slotaflevering van In de voetsporen van D-Day met Philip Freriks

Vrijdag 31 mei om 21.10 uur op NPO 2

Op vrijdag 31 mei om 21.10 uur is op NPO 2 de laatste aflevering van de MAX-serie In de voetsporen van D-Day te zien. Presentator Philip Freriks reist mee met de hoofdrolspelers van Operatie Overlord. Philip spreekt met onder meer Alan King, Thomas Rice en Tenno Dogger.

In de laatste aflevering van In de voetsporen van D-Day onderzoekt Philip Freriks welke invloed D-Day vandaag de dag heeft. 75 jaar later ervaart Philip wat er van Normandië over is: lege zandstranden, boeken vol verhalen en films over de helden van toen. Philip is aanwezig bij de filmopnames over de avonturen van paratrooper Thomas Rice.

De Britse veteraan Alan King vertelt dat hij bij zijn thuiskomst niet kon praten over de oorlog. Ook zijn dochter Joyce spreekt over de invloed van het trauma van haar vader.

Daarnaast komt aan bod hoe de oorlog tegenwoordig een economische factor van groot belang is geworden voor Normandië. Philip spreekt met onder meer Tenno Dogger; hij herstelt in Normandië monumenten en tanks.Verder spreekt Philip deze aflevering met Rudi HemmesErich Bissoir en André Hissink. Samen met historicus Antony Beeverbespreekt Philip wat er precies is gebeurd en wat er goed of fout is gegaan.

Over In de voetsporen van D-Day
Philip Freriks reist 75 jaar na D-Day mee met de hoofdrolspelers van Operatie Overlord. Philip spreekt met enkele van de weinige nog levende ooggetuigen van de desbetreffende dag. Met deze mannen, geallieerden en Duitsers die allemaal 95 jaar of ouder zijn, reist Philip terug naar de plekken waar zij gevochten hebben. Aan de hand van hun verhalen, archiefmateriaal en dagboekfragmenten zijn er levensechte reconstructies gemaakt.

In de voetsporen van D-Day 
Vrijdag 31 mei
Om 21.10 uur op NPO 2
Presentator: Philip Freriks
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/MAXDocumentaires | @MAXDocumentaire | #indevoetsporenvandday