Hilversum,
27
juli
2018
|
13:28
Europe/Amsterdam

Skûtsje Journaal terug bij MAX!

Vanaf zaterdag 4 augustus besteedt MAX opnieuw aandacht aan het skûtsjesilen. Twee weken lang ziet de kijker wedstrijdverslagen en reportages van het SKS kampioenschap skûtsjesilen in Friesland. Het Skûtsje Journaal is van zaterdag 4 tot en met vrijdag 17 augustus elke dag live te zien op NPO 1.

Na een succesvolle reeks uitzendingen in 2017, slaan Omroep MAX, Omrop Fryslân en de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen opnieuw de handen ineen. MAX-presentatrice Carrie ten Napel presenteert dagelijks het Skûtsje Journaal. In het programma onder andere de wedstrijdverslagen, voorzien van commentaar van Eelke Dykstra. Hij is schipper en meervoudig kampioen skûtsjesilen. Verder wordt door middel van reportages uitgelegd welke verschillende functies er aan boord en rondom het skûtsje zijn. Ook wordt ingegaan op de historie van de skûtsjes die meevaren in het kampioenschap. Te gast aan boord bij Carrie ten Napel zijn onder anderen Hans Wiegel, Ireen WüstFoppe de Haan en Miranda van Kralingen.

In de week voorafgaand aan de start van de wedstrijd, kijkt MAX Vandaag in samenwerking met Omrop Fryslân naar de verschillende functies gerelateerd aan het skûtsjesilen. Naar de finish varen doet een skûtsje namelijk niet zomaar. De reportages verschijnen van maandag 30 juli tot en met zaterdag 4 augustus op MAX Vandaag.

Naast de Skûtsje Journaals op televisie, zijn de wedstrijden van het skûtsjesilen vanaf zaterdag 4 augustus ook dagelijks te volgen via de livestream op MAX Vandaag.

Skûtsje Journaal
Zaterdag 4 augustus om 19.00 uur op NPO 1
En maandag 6 t/m vrijdag 17 augustus om 17.25 uur op NPO 1 (m.u.v. de zondagen)
Presentatie: Carrie ten Napel

www.maxvandaag.nl | facebook.com/omroepMAX | @OmroepMAX