Hilversum,
19
april
2021
|
13:45
Europe/Amsterdam

Showcolade: bijten in een zoutstrooier en een kunstwerk

Zondag 25 april om 20.25 uur op NPO 1

Op zondag 25 april zendt MAX de tweede aflevering van Showcolade uit. Welke objecten zijn echt en welke zijn van chocola? Onder leiding van Edsilia Rombley proberen teamcaptains Richard Kemper en Remco Veldhuis dit, samen met hun teamleden, te achterhalen. Kun je er chocola van maken? Showcolade is zondag 25 april om 20.25 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Al enige tijd gaan er wereldwijd video’s rond van objecten, die op het eerste oog niet van echt te onderscheiden zijn, maar eetbaar blijken te zijn. De creaties die van chocola worden gemaakt zijn oneindig en zeer verrassend. Of je nu van chocolade houdt of niet; je mond valt ervan open. Patissiers Robin Hoedjes, Boudewijn Nijmeijer en Marike van Beurden zijn pure chocoladespecialisten, die nationaal en internationaal hun sporen hebben verdiend. Speciaal voor Showcolade gaan zij aan de slag met het maken van voorwerpen, zoals speelgoed, keukengerei en zelfs meubelstukken. Allemaal honderd procent van chocola, stuk voor stuk kleine kunstwerken en… niet van echt te onderscheiden.

Aflevering 2 - zondag 25 april om 20.25 uur op NPO 1
In de tweede aflevering van Showcolade gaan twee teams van bekende Nederlanders de strijd met elkaar aan. Teamcaptains Remco Veldhuis en Richard Kemper proberen in deze aflevering samen met Joke Bruijs, Anita Witzier, Marije Knevel en Lakshmi erachter te komen wat door toppatissiers Robin Hoedjes, Marike van Beurden en Boudewijn Nijmeijer van chocolade gemaakt is en wat niet. En er is maar één manier om dat te doen: door je tanden erin te zetten!

Op MAX Vandaag en sociale media staan na afloop van de afleveringen allerlei extra's, zoals interessante chocoladeweetjes en making of-video's van de chocoladeobjecten.

Showcolade is gebaseerd op het Japanse format Sokkuri Sweets en is een coproductie van BlazHoffski en Omroep MAX.

Showcolade (6 afleveringen)
Zondag 25 april
Om 20.25 uur op NPO 1
maxvandaag.nl

Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ | #Showcolade