Hilversum,
25
oktober
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Seth Gaaikema: ’Wat ik nog graag zou willen’ bij MAX 25-10-2014

Hilversum, 23 oktober 2014 – zaterdag 25 oktober om 17:00 uur zendt MAX op NPO 1 een opname uit van de laatste show van Seth Gaaikema: Wat ik nog graag zou willen. Dit naar aanleiding van het overlijden van de cabaretier en tekstschrijver. Gaaikema overleed afgelopen dinsdag op 75 jarige leeftijd in Den Bosch.

Wat ik nog graag zou willen is de laatste solovoorstelling van Gaaikema. Na 55 glansrijke jaren sloot hij zijn theatercarrière af met deze voorstelling. In deze vrolijke maar ook gevoelige show vertelt de cabaretier over wat hij nog ontzettend graag zou willen in deze krankzinnige maatschappij en zijn leven. Aan de vleugel zit Eric Vlasblom. De show werd in november 2013 opgenomen. Op 19 januari 2014 stond de cabaretier voor het laatst met deze voorstelling op het podium.

25 september jl. sprak Hanneke Groenteman, Seth Gaaikema nog voor het programma Sterren op het Doek. Gaaikema: ’Qua type mens ben ik toch zwaarmoedig soms, ik heb een leven lang een vak gebruikt, het schrijven gebruikt, om me te bevrijden naar het licht. Ik heb altijd voor het licht gevochten en dat zit in dat schilderij. Een optimist, een man die het ziet, de man die gelukkig kan zijn en heel gelukkig is dat hij met een leeftijdgenoot in dit programma mocht zitten.’ Sterren op het doek wordt uitgezonden op zaterdag 22 november 2014 op NPO 2 om 21:20 uur bij MAX.

Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.

Wat ik nog graag zou willen 
Zaterdag 25 oktober om 17:00 uur op NPO 1 
www.omroepmax.nl