Hilversum,
11
oktober
2021
|
12:09
Europe/Amsterdam

Scrooge is terug: 18 december live vanuit Leeuwarden!

Zaterdag 18 december

Na een succesvolle eerste editie in Dordrecht, keert Scrooge Live in december 2021 terug! MAX presenteert opnieuw een bijzonder televisiespektakel vol humor, zang en een actueel maatschappelijk thema. Tijdens de uitzending brengt een verrassende mix van bekende acteurs, cabaretiers en zangers live het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge op geheel eigen wijze tot leven. Een unieke televisie-uitzending waarmee aandacht voor kinderarmoede in Nederland wordt gevraagd. Met hulp van de kijker, hoopt Nationaal Fonds Kinderhulp zoveel mogelijk kinderen in armoede een warme start te geven in het nieuwe jaar. Scrooge Live, vanuit Leeuwarden, is zaterdagavond 18 december te zien bij MAX op NPO 1. Een heerlijk begin van de feestdagen!

Het iconische verhaal van A Christmas Carol van Charles Dickens - over Ebenezer Scrooge, een aartsgierigaard die armen en zieken veracht - is in binnen- en buitenland al vele malen verteld. Dit jaar wordt Scrooge opnieuw, door een sterrencast, naar een bijzonder live en hedendaags televisiespektakel vertaald. Scrooge Live zal eruitzien als een muzikale speelfilm, met een eigentijdse twist herschreven door cabaretier, acteur en schrijver Kasper van Kooten. In de editie van 2020 vertolkte hij de rol van Bob Cratchit.

Scrooge Live wordt volledig in kerstsfeer en tegen het prachtige decor van de stad Leeuwarden opgevoerd. Het verhaal wordt op muzikale wijze verteld met nieuwe arrangementen van passende kerstnummers en internationale hits, die iedereen thuis mee kan zingen. Kortom: een heerlijke kerstbeleving voor de hele familie!

Helaas is de boodschap van Scrooge Live nog altijd in hoge mate actueel en urgent. In Nederland leven op dit moment 315.000 kinderen en jongeren tot 21 jaar in armoede, met alle gevolgen van dien. Dat is maar liefst één op de twaalf. Onderzoek toont aan dat armoede bij een kind levenslange gevolgen kan hebben. Met Scrooge Live wordt aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland. Het doel van de uitzending is om het probleem aan de kaak te stellen en om zoveel mogelijk geld op te halen, om deze kinderen aan nieuwe kleding te helpen. Kinderhulp vindt namelijk dat álle kinderen een beetje warmte verdienen, maar bovenal mogen ervaren dat ze belangrijk zijn en erbij horen.

Scrooge Live wordt geproduceerd door Mediawater in samenwerking met Kinderhulp en Omroep MAX.

Scrooge Live
Zaterdagavond 18 december bij MAX op NPO 1
MAXVandaag.nl

Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ | #ScroogeLive