Hilversum,
05
februari
2018
|
16:20
Europe/Amsterdam

SCHEMAWIJZIGING: nieuwe aanvangstijden voor Nederland op film en Hollandse Zaken

Door aanpassingen in het NPO-uitzendschema worden de starttijden van de MAX-programma’s Nederland op film en Hollandse Zaken vervroegd. Hier volgt de juiste informatie, gevolgd door de gecorrigeerde aankondigingsberichten.

Correcte starttijden
Nederland op film: vanaf woensdag 7 februari om 20.45 uur op NPO 2
Hollandse Zaken: vanaf donderdag 8 februari om 20.25 uur op NPO 2

___________________________________________________________

Richard Groenendijk presenteert Nederland op film van MAX
Uniek oud filmmateriaal in nieuwe documentaireserie

Op woensdag 7 februari start bij MAX om 20.45 uur op NPO 2 Nederland op film: een serie gemaakt over en vooral dóór Nederland. Een unieke documentaireserie, gemaakt met duizenden uren filmmateriaal van Nederlanders uit het gehele land. De presentatie is in handen van Richard Groenendijk, zo werd vandaag bekend.

Richard Groenendijk over Nederland op film: “Het is heel bijzonder om een programma te maken samen met de kijker, en zo het verhaal van ons land van de afgelopen eeuw te vertellen."De verzameling amateurbeelden vormt iedere uitzending een nieuw thema. In zes afleveringen maakt de kijker kennis met Nederland door de jaren heen. Zo zien we een bruiloft uit de jaren 30 en is te zien hoe men vroeger op vakantie ging. Een uniek document over het ‘gewone’ leven van onze (groot)ouders.

Nederland op film toont niet alleen het oude filmmateriaal. Ook de makers en de mensen die op de beelden te zien zijn komen aan het woord: een prachtig document met een bijzondere historische waarde.

Nederland op film
Vanaf woensdag 7 februari 2018
Om 20.45 uur op NPO 2
Presentatie: Richard Groenendijk
www.maxvandaag.nl

_______________________________________

Hollandse Zaken in aanloop naar gemeenteraadsverkiezingen met burgers, raadsleden en burgemeesters

Hollandse Zaken, het discussieprogramma van MAX, wijdt deze winter drie afleveringen aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar. Op donderdag 8, 15 en 22 februari om 20.25 uur komen onder leiding van presentator Cees Grimbergen betrokken raadsleden, bezorgde burgers en eigenzinnige burgemeesters aan het woord.

De opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen was laag vier jaar geleden: 54 procent van de Nederlanders maakte de gang naar de stembus, net iets minder dan in 2010.

Is het blijkbaar geringe vertrouwen in lokale bestuurders enigszins hersteld de afgelopen jaren? En wie zijn de mensen die hun nek durven uitsteken en zich kandidaat hebben gesteld? Zetten lokale partijen hun opmars voort? In 2014 haalden die partijen 28 procent van de stemmen. De gevestigde partijen kwamen tussen de 10 en 15 procent uit. Grote vraag is dan ook of de gevestigde partijen opnieuw een verlies kunnen verwachten? Het zijn vragen die aan de orde komen in de drie speciale winterafleveringen van Hollandse Zaken, vanaf 8 februari om 20.25 uur bij MAX op NPO 2.

Hollandse Zaken
Donderdag 8, 15 en 22 februari
Om 20.25 uur, live bij MAX op NPO 2
Presentatie: Cees Grimbergen
www.maxvandaag.nl

Hollandse Zaken is ook komende zomer te zien bij MAX op NPO 2