Hilversum,
04
oktober
2017
|
16:21
Europe/Amsterdam

Schemawijziging: live-verslag ceremoniële commando-overdracht vervalt

Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp heeft dinsdag 3 oktober zijn functie neergelegd, hiermee komt de ceremoniële commando-overdracht te vervallen. MAX zou de overdracht op 5 oktober live uitzenden vanaf 13.50 uur op NPO 1.

Wel zendt MAX op donderdag 5 oktober om 22.55 uur op NPO 2 de documentaire Afscheid van de Generaal uit.
 

Afscheid van de Generaal: unieke documentaire over Middendorp bij MAX

Op donderdag 5 oktober zendt MAX om 22.55 uur op NPO 2 de documentaire Afscheid van de Generaal uit. Hierin volgt Omroep MAX Tom Middendorp tijdens zijn laatste half jaar als Commandant der Strijdkrachten. Tegen de verwachtingen in legde hij op dinsdag 3 oktober j.l. zijn functie neer naar aanleiding van de gebeurtenissen binnen Defensie.

In deze drie kwartier durende documentaire maakt de kijker kennis met Tom Middendorp, de man die tot voor kort aan het hoofd stond van de Nederlandse krijgsmacht. In de reportage leert u de mens achter de hoogste militair van Nederland kennen. Daarnaast wordt er gesproken met de mensen om hem heen, zoals zijn voorganger Peter van Uhm, goede vriend en IGK Hans van Griensven, de moeder van de gesneuvelde militair Azdin Chadli en brigade-generaal Jan Swillens.

Wat bewoog Middendorp de afgelopen jaren? Voor welke keuzes kwam hij te staan in tijden van immense bezuinigingen? Welke verantwoordelijkheden draagt hij? MAX volgt de afgetreden troepenman bij zijn uiteenlopende werkzaamheden. Zo is hij de initiator van de Future Force Conference in Den Haag, een conferentie waar nationale en internationale organisaties bijeenkomen om te praten over complexe bedreigingen. Daarnaast nam hij deel aan het programma Kijken in de Ziel, ging hij op werkbezoek bij de genie en moedigt hij de deelnemers van de Invictus Games op geheel eigen wijze aan.

Jan Slagter reist met Middendorp mee naar Mali, op zijn allerlaatste missiebezoek. In het West-Afrikaanse land praten zij over de diepere betekenis van 38 jaar verbintenis met de krijgsmacht.

Afscheid van de Generaal
Donderdag 5 oktober
Om 22.55 uur op NPO 2
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/MAXdocumentaires/ | @MAXdocumentaire | #afscheidgeneraal