Hilversum,
24
oktober
2018
|
10:39
Europe/Amsterdam

Saudische kroonprins Mohammed bin Salman in Door Andere Ogen

Maandag 29 oktober om 20.25 uur op NPO 2

Op maandag 29 oktober om 20.25 uur op NPO 2 staat het MAX-programma Door Andere Ogen in het teken van het levensverhaal en de carrière van de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. Aan het woord komen: Paul Aarts, Laila al-Zwaini en Mark Blaisse.

Na alle commotie rond de verdwijning van Jamal Khashoggi in het Saudische consulaat in Istanbul, speelt wereldwijd de vraag: wie is deze machtige kroonprins van Saudi-Arabië en wist hij van de sinistere gebeurtenissen af? Midden-Oostenspecialist Paul Aarts, arabiste Laila al-Zwaini en historicus Mark Blaisse schetsen een portret van Mohammed bin Salman.

In Door Andere Ogen duiden de kenners van Saudi-Arabië de snelle opkomst van de jonge kroonprins, die in een paar jaar tijd de machtigste man van het land werd. Aanvankelijk werd hij beschouwd als een dynamische hervormer, maar al snel bleek hij een roekeloos en autoritair figuur te zijn.

Over Door Andere Ogen
Door Andere Ogen is een actueel biografieënprogramma onder leiding van Fons de Poel. In dit MAX-programma worden de levens en carrières belicht van spraakmakende personen uit de werelden van o.a. sport, amusement, cultuur en politiek. Intimi, deskundigen, familieleden en andere betrokkenen voorzien de levensverhalen van duiding en zorgen voor originele invalshoeken en nieuwe perspectieven.

Door Andere Ogen - Mohammed bin Salman
Maandag 29 oktober
Om 20.25 uur op NPO 2

#DoorAndereOgen | @MAXdocumentaire | facebook.com/MAXdocumentaires | www.MAXVandaag.nl

Onderstaande afbeeldingen mogen in het kader van de promotie van Door Andere Ogen - Mohammed bin Salman gebruikt worden onder vermelding van MAX