Hilversum,
06
december
2019
|
16:08
Europe/Amsterdam

Ruud Hermans, Ivo Pakvis, JB Meijers en anderen bij MAX op NPO Radio 5

Van zaterdag 7 tot en met vrijdag 13 december op NPO Radio 5

Van zaterdag 7 december tot en met vrijdag 13 december staan er weer veel leuke dingen op de planning bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Hieronder een overzicht.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 07.00 tot 10.00 op NPO Radio 5
Zaterdag 7 december in Wekker-Wakker-Weekend! praat Jan Rietman met Ruud Hermans. Ruud won The Voice Senior en van de ene op de andere dag veranderde zijn leven totaal. Ruud en Jan maakten ooit samen een album en delen de liefde voor countrymuziek al jaren. Verder komt aan bod de plaatwaarde van het album Pet Sounds van The Beach Boys, ook te lezen op MAXVandaag.nl. En in Country Roads aandacht voor de zingende piloot en kroegbaas Jimmy Buffet. Tot slot in Het Gevoel van de Evergreen Top 1000 staan op verzoek van de luisteraars Eagles centraal met Last Resort. En Jan gaat natuurlijk in De Pianobar achter zijn vleugel zitten.

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
De week begint met de Muziektombola, luisteraars mogen aan de hand van een thema een uur lang de muziek bepalen. Ook spreekt Jeroen deze week met schrijver Ivo Pakvis die het talent van de succesvolste Nederlandse coureur ooit ontrafelde: Max Verstappen. Verslaggever Joris Kreugel gaat verder op zijn tocht kriskras door Nederland op zoek naar mooie verhalen. Vrijdag sluit cabaretier Roel C. Verburg de week af met een zelfgeschreven lied.

Haandrikman! – Elke maandag t/m donderdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Het middagprogramma Haandrikman! is elke maandag tot en met donderdag te horen. Met de mooiste muziek en natuurlijk belt Bert Haandrikman met de jarige van de dag.

De MAX! – Elke werkdag van 18.00 uur tot 20.00 uur op NPO Radio 5
De week begint op maandag 9 december met een optreden van JB Meijers in De MAX! Kantoorsessie bij Henkjan en Manuëla. Het is een drukke tijd voor JB Meijers, sinds vrijdag 6 december tourt hij met zijn theatervoorstelling Deltaboy, bracht hij een plaat uit met Barry Hay van de band Golden Earring en ook met zijn solomateriaal heeft hij niet stil gezeten.

Dinsdag 10 december is Ntjam Rosie te gast in De MAX! 28 februari 2020 komt het nieuwe album uit; een mix van funk, soul and jazz die samen komen tot het eigen geluid van Ntjam Rosie. 

Op woensdag 11 december komt een bewezen naam uit de muziekindustrie langs, Jan Akkerman. Als grondlegger samen met Thijs van Leer begon zijn carrière met de band Focus in de jaren 70. Nog altijd is hij niet los van zijn gitaar te krijgen en bracht Jan Akkerman op 25 oktober Close Beauty uit.

Haar eerste liedjes schreef Lilith Merlot toen ze zes jaar oud was. Vanaf haar twaalfde groeide de liefde voor jazz en soul en laat ze zich inspireren door helden als Jeff Buckley, D'Angelo, Erykah Badu en Amy Winehouse. Op donderdag 12 december speelt ze live in De MAX! Kantoorsessie.

Vrijdag 13 december treedt Bée, dochter van componist Han Kooreneef met een akoestische versie van haar nieuwe single op in De MAX! Kantoorsessie.

TinekeShow – Elke vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Deze week is er weer livemuziek bij de TinekeShow van twee topartiesten. Gerard Cox en Van Piekeren zijn te gast.

Ron wacht op de nacht – Elke vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5
Ron Brandsteder presenteert wekelijks het programma Ron wacht op de nacht. Elke vrijdag tussen 22.00 en 00.00 uur hoort de luisteraar verhalen, bijzondere herinneringen en natuurlijk de allermooiste muziek. Ron strooit zand in ­de ogen en muziek in de oren van de luisteraars.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Je dag is goedWekker-Wakker-Weekend!TinekeShowDe MAX!Haandrikman!, en Ron wacht op de nacht is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).