Hilversum,
06
mei
2016
|
15:38
Europe/Amsterdam

Ruud Bos, Marijke Helwegen en Hans van Hemert te gast bij MAX op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag 7 mei tot en met vrijdag 13 mei

Van zaterdag 7 tot en met vrijdag 13 mei komen er weer leuke en interessante gasten op bezoek bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5, waaronder Ruud Bos, Marijke Helwegen en Hans van Hemert.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 6.00 tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Componist en arrangeur Ruud Bos is zaterdag te gast bij Jan Rietman. Bos schrijft voor tientallen artiesten en componeert film en tv-muziek. De muziek van De Fabeltjeskrant, De Fabriek en Dagboek van een Herdershond zijn van Ruud. Ook heeft hij enkele klassiekers op zijn naam staan zoals Telkens weer van Willeke Alberti.

TinekeShow - Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag ontvangt Tineke Linda van Dyck. In 1982 werd Linda uitgeroepen tot beste Nederlandse filmactrice naar aanleiding van Twee vorstinnen en een vorst. Op dit moment heeft Linda een rol in de Nederlandse serie Zwarte Tulp, dat vanaf 6 mei begon met het tweede seizoen.

Op dinsdag is Trea van der Schoot te gast, beter bekend als Trea Dobbs. De zangeres en tekstschrijfster is vooral bekend vanwege haar hit uit 1965, Ploem ploem jenka.

Woensdag is mediapersoonlijkheid Marijke Helwegen in de studio. Marijke is onder meer bekend om haar liefde voor dieren. Tineke gaat onder andere met Marijke praten over Marijke’s liefde voor vogels.

Vrijdag heeft Tineke de Volendamse band Ancora op bezoek. Ancora komt binnenkort met een nieuw album genaamd Voorbij de Horizon en ze treden live op in TinekeShow.

Wekker-Wakker - Elke werkdag van 6.00 tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
In Wekker-Wakker! bellen Henk en Manuëla in de week van het Eurovisie Songfestival met verschillende artiesten waarvan we na hun deelname aan het liedjesfestival helaas niet of nauwelijks meer wat gehoord hebben. Maandag spreken ze met Saskia van Zutphen, zij deed samen met vier andere dames mee namens Nederland onder de naam Mrs. Einstein en behaalden met het nummer Niemand heeft nog tijd in 1993 een gedeelde 22ste plaats. Hoe gaat het nu met haar en hoe schat ze de kansen in van Douwe Bob?

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag is componist, tekstschrijver en producer Hans van Hemert te gast. Hans komt praten over het Eurovisie Songfestival, dat dinsdag 10 mei begint met de eerste halve finale.

Dinsdag komt historicus Wim Coster langs in de studio. Hij schreef het boek De barones en de dominee over een waargebeurde familietragedie die plaatsvond in de 19e eeuw.

Woensdag is Maarten Vossen te gast. Als 13-jarige jongen adopteerde hij een graf op het oorlogskerkhof in Margraten. Hij wilde weten hoe het met ‘zijn’ held was afgelopen en hij ging op zoek in Amerika. Over die zoektocht is de film Ageless Friend gemaakt. De film gaat op 18 juni in première in Amerika.

Donderdag neemt Manon Hoornstra plaats achter de microfoon. Zij maakte de documentaire Twee zussen in verzet, dat op maandag 16 mei wordt uitgezonden op NPO 2. Hierin wordt het unieke verhaal van Truus en Freddie Oversteegen verteld.

Vrijdag bij Tijd voor MAX Radio, vertelt Steven van der Gaag over de documentaire De geboorte van het legioen. De film laat zien hoe de hechte achterban van de voetbalclub Feyenoord ontstaan is.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/TinekeShow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio
www.maxvandaag.nl