Hilversum,
30
maart
2021
|
14:33
Europe/Amsterdam

Ruth Jacott gouden held van de Nederlandse muziek met eerbetoon van Blackbird

In Lunch Lekker met Daniel Dekker en Tijd voor MAX

Ruth Jacott is de derde gouden held die in de Eregalerij van de Nederlandse Muziek is geplaatst. De artiest is de gehele maand maart geëerd bij MAX. De maand wordt op woensdag 31 maart afgesloten met een eerbetoon van Blackbird (Merel Koman) bij Tijd voor MAX en natuurlijk is Jacott ook te gast bij het tv-programma en bij Lunch Lekker met Daniel Dekker. Ook online is er aandacht voor beide artiesten. Op MAX Vandaag staat een uitgebreid interview met Blackbird.

Lunch Lekker met Daniel Dekker, elke werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 5
Op woensdag 31 maart om 13.00 uur ontvangt Daniel Dekker gouden held Ruth Jacott in de studio. Afgelopen maand kozen de luisteraars haar beste liedjes en elke werkdag werd er één gedraaid. Aanstaande woensdag 31 maart, wordt in het NPO Radio 5-programma bekendgemaakt met welk nummer Blackbird een eerbetoon brengt aan Jacott.

Tijd voor MAX, elke werkdag om 17.10 uur op NPO 1
In Tijd voor MAX zijn op woensdag 31 maart Ruth Jacott en Blackbird te gast. Blackbird treedt live op met een ode van haar versie van een bekend nummer van Ruth Jacott. En natuurlijk praten Martine van Os en Sybrand Niessen met de twee artiesten. Hoe is het om opgenomen te worden in de Eregalerij van de Nederlandse Muziek?

MAX Vandaag
Op MAX Vandaag staat nu een uitgebreid interview met Blackbird, de artiest die een ode mag brengen. Merel Koman, zoals Blackbird eigenlijk heet, vertelt uitgebreid over waarom Jacott zo'n ontzettend goede zanger is. En ook het nummer van Jacott dat Merel Koman heeft herschreven komt aan bod. Natuurlijk sprak MAX Vandaag ook met Ruth Jacott zelf, dat interview komt woensdag 31 maart online.

Lunch Lekker met Daniel Dekker
Elke werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur
Op NPO Radio 5
Presentatie: Daniel Dekker

Tijd voor MAX
Elke werkdag om 17.10 uur
Op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/lunchlekker | #lunchlekker
Facebook.com/TijdvoorMAX | Twitter.com/TijdvoorMAX | Instragram.com/TijdvoorMAX