Hilversum,
29
juli
2022
|
11:19
Europe/Amsterdam

Rudy Bouma en Sjors Ultee op De Perstribune van MAX

Komende zondag zijn Nieuwsuur-journalist Rudy Bouma en voetbaltrainer Sjors Ultee te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune van MAX op NPO Radio 1.

Rudy Bouma, de mediagast in het eerste uur van De Perstribune tussen 12.00 en 13.00 uur, is al een paar decennia lang verslaggever voor diverse nieuws- en actualiteitenprogramma’s. Sinds 2000 werkt hij voor Nieuwsuur (en de voorloper NOVA). Hij deed onder meer verslag van de ramp met de MH17. Bouma is ook bekend vanwege zijn strijd tegen nepnieuws, desinformatie en complotten. Zo maakt hij momenteel voor Nieuwsuur de serie #Ophef, over ogenschijnlijk onuitroeibare nepverhalen op met name social media.

Sjors Ultee, de sportgast in het tweede uur van De Perstribune tussen 13.00 en 14.00 uur, is sinds december 2020 trainer van Fortuna Sittard. Ultee (35) is de jongste trainer in de eredivisie en bijvoorbeeld jonger dan de nieuwe topaankoop van de club, de Turkse spits Burak Yilmaz (37). Ultee heeft bovendien een atypisch cv: hij speelde zelf nooit op hoog niveau voetbal. Wel werd hij op jonge leeftijd al trainer. Eerst bij de jeugd van onder meer FC Utrecht, daarna assistent-trainer bij onder meer FC Twente en Helmond Sport.

In De Perstribune gaat mediadeskundige Ron Vergouwen in zijn archief op zoek naar passende fragmenten bij beide gasten. Ook reikt Vergouwen weer zijn Mediaweek Awards uit, voor de opvallendste radio- en tv-fragmenten van afgelopen week.

De Perstribune
Elke zondag van 12.00 tot 14.00 uur
Bij MAX op NPO Radio 1
Presentatie: Margreet Reijntjes

MAX-programma terugkijken of -luisteren? Dat kan via MAX Vandaag.

#DePerstribune | @DePerstribune | Facebook.com/DePerstribune | Instagram.com/DePerstribune