08
januari
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

RTL Nederland-directeur Bert Habets en Jan de Jonge te gast op De Perstribune van MAX 18-1-2015

16 januari 2015 - Het NPO Radio 1 media- en sportprogramma De Perstribune van MAX ontvangt op zondag 18 januari Bert Habets (CEO van RTL Nederland) en Jan de Jonge.

Bert Habets is al 7 jaar de hoogste baas bij het mediabedrijf RTL Nederland. Onder zijn leiding groeide het bedrijf onomstotelijk uit tot grootste tv-bedrijf van het land. Deze week werd bekend dat RTL de Machiavelliprijs ontvangt, voor de gedurfde programma's die er de afgelopen 25 jaar zijn uitgezonden. Bert vertelt over zijn toekomstplannen: de aangekondigde 24-uurs nieuwszender, het 'on-demand' platform Videoland, sportrechten én zijn eigen 'mediagebruik'.

Jan de Jonge is oud-voetbaltrainer van Heracles Almelo, De Graafschap, SC Heerenveen en FC Emmen. De Jonge werd dit seizoen ontslagen bij Heralces, na slechts vier competitiewedstrijden. Als voetballer was hij in de spits actief; hij scoorde maar liefst 153 doelpunten. Govert praat met hem over de soms harde voetbalwereld, zijn carrière en de start van de tweede competitiehelft.

Recensent Ron Vergouwen bespreekt in zijn rubriek Kassie Kijken de voorbije tv-week en De Vliegende Keep-verslaggever is deze week bij voetbalzender FOX en praat met oud-spelers over hun werk als voetbalanalist.  Verder is er een verslag van de wedstrijd Willem II - Go Ahead Eagles.    

De presentatie is in handen van Govert van Brakel.

MAX De Perstribune
Zondag 18 januari 2015
Vanaf 12:15 uur op NPO Radio 1
www.deperstribune.nl