Hilversum,
02
december
2022
|
14:36
Europe/Amsterdam

Roué Verveer met een gezonde dosis zelfspot in TV Monument bij MAX

De Surinaamse stand-up comedian Roué Verveer staat in deze aflevering van TV Monument centraal. Met tv-chroniqueur Han Peekel praat hij over de humor en zelfspot in de Surinaamse cultuur, wat de bodem is voor het succes van Verveer. TV Monument met Roué Verveer is te zien op zondag 11 december om 18.10 uur bij MAX op NPO 1.

Met een flinke dosis gezonde zelfspot en een nuchtere blik op de man-vrouw relatie weet stand-up comedian Roué Verveer menig theaterzaal te vullen. De Surinaamse komiek vertelt in TV Monument over zijn familie, carrière en de humor binnen de Surinaamse cultuur. De aanleg voor het maken van grappen heeft Verveer van zijn vader. Zijn vader weet op elk moment een gepaste, grappige opmerking te maken en trekt daarmee de aandacht naar zich toe, iets waar Roué ook erg in slaagt. Verveer belandde voor het eerst op het toneel door een toevallige ontmoeting met een aantal Nederlandse cabaretiers in Suriname. Het echte begin van zijn carrière kwam pas toen hij naar Nederland verhuisde. Hier stond hij voor het eerst op de bühne met De Moederdagshow, tussen grote namen als Najib Amhali, Hans Teeuwen en Marc-Marie Huijbregts. Hoewel Verveer de stand-up comedy nog niet serieus nam, was dit het startschot voor een succesvolle carrière als cabaretier. In zijn shows maakt het publiek op komische wijze kennis met de Surinaamse cultuur. Het hoogtepunt is zijn show voor het 125-jarig jubileum van kleinkunstwalhalla Carré. Met de Surinaams gesproken show Typisch Surinaams wist hij Carré met een volledig Surinaams publiek te vullen. Een bijzondere en unieke prestatie. Door om én met elkaar te kunnen lachen, zorgt cabaret voor een beter begrip van de verschillende culturen in ons land. Roué Verveer is daarom een nieuw en verfrissend geluid binnen de Nederlandse cabaretcultuur.

In TV Monument bespreekt tv-chroniqueur Han Peekel de carrières van grote televisiepersoonlijkheden, zoals cabaretiers, presentatoren en acteurs.

TV Monument met Roué Verveer
Zondag 11 december
Om 18.10 uur bij MAX op NPO 1
Presentatie: Han Peekel

MAX-programma’s terugkijken of -luisteren? Dat kan via MAX Vandaag.

Facebook.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ | Twitter.com/OmroepMAX