Hilversum,
08
september
2023
|
11:29
Europe/Amsterdam

Ronald Giphart leest het Nationale Voorleeslunchverhaal voor bij MAX

Op Nationale Ouderendag zendt MAX opnieuw het Nationale Voorleeslunchverhaal uit. Dit jaar is Ronald Giphart in de pen geklommen om het verhaal van 2023 te schrijven én voor te lezen. Het verhaal wordt vrijdag 6 oktober om 12.15 uur uitgezonden bij MAX op NPO 1.  

Ronald Giphart leest zijn verhaal De Reünie voor bij MAX. Giphart schreef een ontroerend én verrassend verhaal over de liefde op leeftijd. In De Reünie komen twee groepen ouderen bijeen in hetzelfde restaurant voor hun jaarlijks weerzien. De ene groep bestaat uit vrouwen van het waterpoloteam uit de jaren tachtig en de andere groep was jarenlang actief in het Nationale Reddingshonden Team. Aanvankelijk hebben beide groepen geen oog voor elkaar, tot één van de vrouwen begint te speechen.  

De Nationale Voorleeslunch
De Nationale Voorleeslunch is een initiatief van de Leescoalitie. Sinds 2013 werken bibliotheken, buurthuizen en zorginstellingen door het hele land samen om op Nationale Ouderendag een Voorleeslunch voor ouderen te organiseren. 

De Nationale Voorleeslunch, die dit jaar voor de elfde keer plaatsvindt, laat zien dat voorlezen een prettige en verbindende activiteit kan zijn. Het voorlezen van een verhaal geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. 

Over de auteur
Ronald Giphart (1965) debuteerde in 1992 met de roman Ik ook van jou, een instant klassieker in de Nederlandse literatuur. Daarna volgden onder meer de romans GiphPhileine zegt sorryIk omhels je met duizend armenTroost, IJslandHaremLieve en Alle tijd. Ook speelde hij succesvolle theatershows met Joost Zwagerman, Nico Dijkhoorn, Martin Bril en Bart Chabot. Voor zijn literaire oeuvre ontving Giphart in 2004 de C.C.S. Croneprijs, de tweejaarlijkse literatuurprijs van de stad Utrecht. Zijn laatste roman, Nachtangst, verscheen in november 2021. 

Podcast
Het verhaal van Ronald Giphart verschijnt op vrijdag 6 oktober ook als podcast. Deze is te beluisteren in alle podcastapps en via MAXVandaag.nl/podcast. 

Nationale Voorleeslunch met Ronald Giphart
Vrijdag 6 oktober
Om 12.15 uur bij MAX op NPO 1

MAX-programma’s terugkijken of luisteren? Dat kan via MAX Vandaag

Facebook | Instagram | YouTube | LinkedIn