Hilversum,
09
februari
2018
|
13:41
Europe/Amsterdam

Ron Brandsteder, Jim van der Zee en De Deurzakkers te gast bij MAX op NPO Radio 5

Van zaterdag 10 tot en met vrijdag 16 februari ontvangen de MAX-programma’s op NPO Radio 5 bijzondere gasten met een boeiend verhaal. Onder anderen Ron Brandsteder, Jim van der Zee en De Deurzakkers komen langs.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 06.00 uur tot 10.00 uur op NPO Radio 5
In Wekker-Wakker-Weekend! duikt Jan Rietman in carnaval 2018! In Oeteldonk (’s-Hertogenbosch) laat hij zich door carnavalshistoricus en –kenner Rob van de Laar bijscholen. Want wat is carnaval eigenlijk? De Deurzakkers zijn al meer dan 40 jaar een feestduo en komen langs. Tot slot komt de beste carnavalsmuziek ooit gemaakt voorbij in de Carnaval Top 5, samengesteld door luisteraars.

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Van 19 tot en met 23 februari is het de Week van de jaren 60 op NPO Radio 5, met muziek en gasten uit de jaren 60. Luisteraars kunnen stemmen op hun favoriete muziek voor de Top 200 van de Jaren 60. Maandagochtend 12 februari openen Jeroen van Inkel en Hans Schiffer de stembussen om 09.45 uur. Vanaf dat moment kan er via de site gestemd worden.

Henk Schiffmacher is internationaal erkend als één van de belangrijkste figuren van de tatoeagewereld. Hij ziet zichzelf als ´the poor man´s Rembrandt´. Nu hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft behaald, kijkt hij terug op zijn veelbewogen leven met een theatershow. Maandag 12 februari gaat deze show in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Henk praat erover met Jeroen van Inkel.

TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur op NPO Radio 5
Maandag schuift Gouden Strop-winnaar Michael Berg aan in TinekeShow om te vertellen over zijn laatste thriller Broertje.

Het Media Park is dé plek waar omroepen zijn gehuisvest. Wat weinig mensen weten is dat een imker de Media Park-bijen in de gaten houdt. Zijn naam is Ben Bus en is dinsdag 13 februari te gast in de NPO Radio 5-studio.

Aeres MBO Barneveld leidt jongeren op tot dierenverzorger. Leerlingen die hun opleiding afronden, komen vaak terecht in een dierentuin. Docent en dierspecialist Jan Harteman én oud-leerling Kees Groot vertellen erover in TinekeShow.

René Fouraschen is verbonden aan de Vrijmetselarij. Doel van de vrijmetselaars is het bereiken van een hoger spiritueel en ethisch niveau. Vrijdag ontvangt Tineke hem en vraagt ze hem het hemd van het lijf.

De MAX! – Elke werkdag van 18.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 5
Maandag 12 februari zijn familie en vrienden van de overleden regisseur Guus Verstraete bijeen in Beeld en Geluid in Hilversum. Zij wonen er een hommage aan Guus bij, die maandagmiddag wordt gepresenteerd door Paul de Leeuw, met bijdragen van onder anderen André van Duin en Ron Brandsteder. Met Ron praten Henkjan en Manuëla in De MAX! na over zijn herinneringen aan Guus ten tijde van Ron’s Honeymoonquiz. Ook wordt er even gebeld met Paul de Leeuw. In het tweede uur is Jim van der Zee te gast. Hij is één van de kandidaten van The Voice of Holland.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Je dag is goed, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, De MAX! en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/Jedagisgoed.MAX | www.facebook.com/DeMAX.officieel | www.facebook.com/tinekeshow | www.maxvandaag.nl