Hilversum,
08
november
2019
|
16:40
Europe/Amsterdam

Roel van Velzen, WIES, Govert van Brakel en anderen bij MAX op NPO Radio 5

Van zaterdag 9 tot en met vrijdag 15 november op NPO Radio 5

Van zaterdag 9 tot en met vrijdag 15 november staan er weer veel leuke dingen op de planning bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Hieronder een overzicht.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 07.00 tot 10.00 op NPO Radio 5
In Wekker-Wakker-Weekend! blikt Jan Rietman terug op de stemfinaledag van de Evergreen Top 1000. In het kader van 100 jaar radio is Govert van Brakel te gast om te praten over zijn boek Moet je horen. In De liefde voor muziek staat de plaatwaarde van Out of the Blue centraal, het legendarische album van Electric Light Orchestra. Verder introduceert Jan Rietman een gloednieuw spel: De Wekker-Wakker-Weekend Kwis!In Country Roads is er aandacht voor Ilse de Lange. En omdat het zondag 10 november twee jaar geleden is dat Hans Vermeulen is overleden, besteedt Jan aandacht aan één van de beste zangers die Nederland ooit heeft gekend.

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Maandag 11 november start Jeroen van Inkel de week met de Muziektombola. Luisteraars bepalen de muziek aan de hand van een thema. Op de elfde van de elfde zoekt Jeroen liedjes met getallen. Verslaggever Joris Kreugel gaat verder met zijn tocht. Kriskras door Nederland gaat hij op zoek naar mooie mensen met echte verhalen. Jack Plooij is er met het laatste Formule 1-nieuws. Cabaretier Roel C. Verburg sluit vrijdag 15 november de week weer af met een zelfgeschreven lied.

Haandrikman! – Elke maandag t/m donderdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Het middagprogramma Haandrikman! is elke maandag tot en met donderdag te horen. Met de mooiste muziek en natuurlijk belt Bert Haandrikman met de jarige van de dag.

De MAX! – Elke werkdag van 18.00 uur tot 20.00 uur op NPO Radio 5
Deze week ontvangen de MAX-presentatoren Henkjan Smits en Manuëla Kemp weer een aantal fantastische artiesten. Op maandag 11 november is Roel van Velzen te gast bij De MAX! Kantoorsessie. Hij neemt zijn volledige band mee en brengt zijn nieuwe single Opposite Lover ten gehore.

Op dinsdag 12 november is WIES te gast in studio. De kersverse Nederpop-act WIES maakt momenteel grote sprongen in de muziekwereld.

De Portugese singer-songwriter Maria Mendes komt op woensdag 13 november langs. Maria won in 2018 de Gouden Notekraker. Op haar nieuwe album combineert ze fado en jazz tot een eigen nieuwe sound.

Op donderdag 14 november is er nog een zangtalent te gast: Camilla Blue. Afgelopen week was het de Week van de Pleegzorg. Camilla zet zich hier, als ambassadrice, voor in. Natuurlijk verlaat ze de studio niet, zonder een optreden in De MAX! Kantoorsessie.

En tot slot is vrijdag 15 november Hannah Mae te gast bij De MAX! Kantoorsessie. Het jonge talent heeft een lied gemaakt voor de commercial van een grote supermarktketen. Het lied heeft nu ook de weg naar de nationale radio gevonden.

TinekeShow – Elke vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Zaterdag 9 november ligt de presentatie van de TinekeShow in handen van Manuëla Kemp. Vrijdag 15 november presenteert Jan Rietman TinekeShow, tijdens de uitzending is er livemuziek van vocalist en vocal coach Willem de Beer. Ook The Deli Cat treedt live op in de NPO Radio 5-studio.

Ron wacht op de nacht – Elke vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5
Ron Brandsteder presenteert wekelijks het programma Ron wacht op de nacht. Elke vrijdag tussen 22.00 en 00.00 uur hoort de luisteraar verhalen, bijzondere herinneringen en natuurlijk de allermooiste muziek. Ron strooit zand in ­de ogen en muziek in de oren van de luisteraars.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Je dag is goedWekker-Wakker-Weekend!TinekeShowDe MAX!Haandrikman!, en Ron wacht op de nacht is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).