Hilversum,
05
februari
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Rick Engelkes, Laurens van Rooyen en Fenno Werkman te gast bij MAX op NPO Radio 5

Vanaf 6 februari tot en met vrijdag 12 februari

Van zaterdag 6 februari tot en met vrijdag 12 februari is het weer volle bak bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5: er komen boeiende gasten langs, waaronder Rick Engelkes, die komt praten over zijn nieuwe theateravontuur met Richard Kemper.Wekker-Wakker-Weekend – elke zaterdag van 6.00 tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5

Zaterdag 6 februari in Wekker-Wakker-Weekend ontvangt Jan Rietman Laurens van Rooyen in de NPO Radio 5-studio. Hij is één van Nederlands bekendste componisten en pianisten. Van Rooyen, winnaar van de Gouden Harp, kreeg ook als filmcomponist internationale bekendheid met filmtracks van 'Rembrandt', 'Eline Vere', 'Mysteries', 'Affair Play' en 'Hugo van Lawick’s Serengeti Symphony', uitgebracht door Walt Disney. Met Jan Rietman praat hij over zijn omvangrijke carrière en zijn eigen muzikale voorkeuren.

TinekeShow – elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 8 februari is in TinekeShow Muziekverzamelaar Fenno Werkman te gast om te praten over zijn digitale beeldarchieven. Op dit moment is Werkman druk bezig met een nieuw filmproject.

Dinsdag 9 februari komt Therese Steinmetz langs bij TinekeShow. Ze is in Nederland om zich voor te bereiden op een nieuw album, samen met Philippe Elan naar aanleiding van de theatershow 'Parijs – Amsterdam'.

Woensdag 10 februari zijn Fernando Lameirinhas & Frank van Herk te gast bij TinekeShow. Zij komen praten over de biografie 'Een fado voor mijn vader', die gaat over Fernando Lameirinhas. In de biografie staat beschreven hoe Lameirinhas als kind uit Portugal moest vluchten en hoe hij in zijn muziek opzoek gaat naar zijn Portugese wortels. Zijn vader kon vanwege het Portugese regime nooit terugkeren naar zijn geliefde vaderland.

Donderdag 11 februari komt Leoni Jansen langs bij TinekeShow om te vertellen over de Zuid-Afrikaanse zanggroep 'African Mammas'. De formatie is na vijf jaar weer terug in de Nederlandse theaters. Samen met Leoni Jansen en een swingende band brengen deze Zuid-Afrikaanse topzangeressen het fascinerende verhaal van Paul Simon's legendarische album ’Graceland’, met wereldhits als ‘Homeless’ en ‘You can call me Al’.

Vrijdag 12 februari is er weer live muziek in TinekeShow: de heren van de LSB Experience treden op. Publiek kan zich aanmelden via www.tinekeshow.nl.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 8 februari ontvangen Elles en Henkjan Marnix Pauwels bij Tijd voor MAX Radio. Hij heeft een succesvol reclamebureau, maar is ook ex-verslaafde en ervaringsdeskundige op het gebied van ernstige psychische aandoeningen. Daarover schreef hij het boek 'Vrij'.

Dinsdag 9 februari is Xandra Brood te gast bij Tijd voor MAX Radio met Margreet en Henkjan. Er is onlangs een biografie over haar verschenen. Wie is nu eigenlijk de vrouw achter de legendarische zanger Herman Brood en hoe heeft ze die relatie ervaren?

Donderdag 11 februari is schrijfster Laura Maaskant te gast bij Tijd voor MAX Radio. Op haar vijftiende krijgt Laura de diagnose kanker. Even lijkt een operatie in combinatie met chemo haar toch nog een toekomst te geven, maar als de ziekte tegen haar twintigste in ongeneeslijke vorm opnieuw de kop opsteekt, maakt ze een opvallende keuze: ze kiest niet voor levensverlengende behandelingen, maar voor kwaliteit van leven. Ze schreef over haar ervaringen het succesvolle boek 'LEEF!'. Daar is nu een gelijknamige solovoorstelling over gemaakt. Een verhaal over leven met kanker, maar vooral over het leven zelf.

Vrijdag 12 februari ontvangen Elles en Henkjan in Tijd voor MAX Radio acteur en musicalproducent Rick Engelkes. Rick Engelkes en Richard Kemper gaan een nieuw theateravontuur aan! Ze staan in het nieuwe toneelstuk 'Hart tegen Hart' op de planken.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.maxvandaag.nl
www.facebook.com/TinekeShow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio