Hilversum,
29
april
2016
|
14:32
Europe/Amsterdam

Richard Kemper, Harry Vermeegen en Salo Muller te gast bij MAX op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag 30 april tot en met vrijdag 6 mei

Van zaterdag 30 april tot en met vrijdag 6 mei zijn er weer leuke gasten op bezoek bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Onder anderen Richard Kemper, Harry Vermeegen en Salo Muller nemen plaats achter de MAX-microfoon.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 6.00 tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Jan Rietman heeft zaterdag 30 april in Wekker-Wakker-Weekend! Harry Vermeegen te gast. In de jaren ‘80 begon Harry met Henk Spaan het satirische programma Pisa, dat later Verona heette. Nu maakt Harry filmpjes voor de site voetbalflitsen.nl en brengt hij een nieuwe EK-single uit.

TinekeShow - Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 2 mei ontvangt Tineke Caroline Kesselaar. Caroline is de dochter van Rudi Carrell en heeft het boek Die van Carrell geschreven, waarin ze vertelt over haar vader die in Duitsland woonde en daardoor zijn dochters niet vaak zag.

Op dinsdag komt cabaretier en zanger Richard Kemper langs bij Tineke. Richard is vooral bekend als lid van het duo Veldhuis & Kemper, maar de komende tijd speelt hij samen met acteur Rick Engelkes in het toneelstuk Hart tegen Hart.

Woensdag is het 4 mei, daarom is Danielle Samuel te gast. Danielle schreef het boek Allemaal SAMen. Ze groeide op in een Joods gezin in Nijverdal en bracht haar jeugd door zonder de gezelligheid van opa’s, oma’s, tantes, ooms, neven en nichten. Deze pijn wordt verzacht met de komst van haar eerste kleinkind: Sam.

Op Bevrijdingsdag, donderdag 5 mei, ontvangt Tineke schrijver en journalist Simon Hammelburg. Hij schreef Van Binnen is alles Stuk. Dit boek is gebaseerd op 1200 interviews met holocaust-overlevenden en hun kinderen.

Vrijdag 6 mei is het de beurt aan Joop van Riessen, oud-hoofdcommissaris van de politie Amsterdam. Hij vertelt over zijn nieuwe boek Moord op de tramhalte.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag ontvangen we aardbevingsdeskundige Bernd Andeweg. Bernd is geoloog en docent aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Daarnaast verzorgt hij ook publiekslezingen over onder andere platentektoniek en vulkanisme.

Op dinsdag, de Internationale Dag van de Persvrijheid, ontvangt Tijd voor MAX Radio journalist en schrijver Peter ter Velde. Hij heeft als oorlogscorrespondent voor de NOS gewerkt in landen als Israël, Egypte en Libanon. In de vier jaar die hij werkte in Afghanistan leerde hij het land en de mensen goed kennen. Hij komt vertellen over persvrijheid en over het boek Blad voor de Mond, waaraan Peter heeft meegewerkt.

Woensdag komt oud Rusland-correspondent Remco Reiding langs. Hij zet zich in voor het Russisch Ereveld in Amersfoort en zoekt in Rusland nabestaanden van hier overleden Russische soldaten.

Op 5 mei is oud-Ajaxfysiotherapeut Salo Muller te gast. Salo zat tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken op acht verschillende adressen, waarna hij uiteindelijk op wonderbaarlijke wijze uit een Amsterdamse crèche werd gered. Een dag eerder nam zijn moeder nog afscheid met de woorden: ‘tot vanavond en lief zijn hoor’. Helaas hebben ze elkaar nooit meer gezien: Salo’s ouders werden opgepakt en uiteindelijk vermoord in vernietigingskamp Auschwitz.

Vrijdag komt kunstroofexpert Arthur Brand. Arthur houdt zich momenteel bezig met de 24 schilderijen die in 2005 uit het Westfries Museum in Hoorn gestolen zijn.

Over Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.maxvandaag.nl
www.facebook.com/TinekeShow
www.facebook.com/WekkerWakker
www.facebook.com/TijdvoorMAXRadio