Hilversum,
19
april
2019
|
16:47
Europe/Amsterdam

Richard Groenendijk, Jan Mulder en Philip Freriks te gast bij Tijd voor MAX

Elke werkdag om 17.10 uur op NPO 1

Van dinsdag 23 tot en met vrijdag 26 april ontvangen Sybrand en Martine bij Tijd voor MAX weer leuke gasten. Onder anderen cabaretier Richard Groenendijk, presentator en oud-voetballer Jan Mulder en presentator Philip Freriks zijn te gast. Tijd voor MAX is elke werkdag om 17.10 uur te zien op NPO 1.

In verband met tweede paasdag start de week van Tijd voor MAX op dinsdag 23 april. Te gast is cabaretier Richard Groenendijk. Hij presenteert op zaterdag 27 april om 19.35 uur op NPO 2 een nieuwe aflevering van de MAX-serie Nederland op film, waarin oud filmmateriaal van Nederlandse amateurfilmers is te zien. Het thema op deze Koningsdag is, niet geheel toevallig, Koninginnedag.

Op woensdag 24 april is oud-voetballer en televisiepersoonlijkheid Jan Mulder te gast. Op 26 april begint om 22.20 uur op NPO 1 de zesdelige MAX-serie Het eeuwige leven van Jan Mulder, waarin Jan op zoek gaat naar een methode om eeuwig te kunnen blijven leven. Zijn zoektocht voert hem langs de wetenschap, de kunst, en oude vrienden, en leidt tot confronterende gesprekken en nieuwe inzichten.

Lucas Bolsius, de burgemeester van Amersfoort, schuift op donderdag 25 april aan in de studio van Tijd voor MAX. Komende zaterdag begeleidt hij de koninklijke familie tijdens hun feestelijke bezoek aan zijn stad, ter gelegenheid van Koningsdag. Hij vertelt over hoe de voorbereidingen lopen. Verder: een optreden van zanger Django Wagner, die opgroeide in een muzikale zigeunerfamilie, en tegenwoordig de successen aaneenrijgt.

We sluiten de week op vrijdag 26 april af met Philip Freriks, presentator van de nieuwe MAX-serie In de voetsporen van D-Day. De serie gaat dezelfde avond om 21.10 uur van start op NPO 2. In In de voetsporen van D-Day reist Philip 75 jaar na D-Day mee met de hoofdrolspelers van Operatie Overlord. Hij reconstrueert aan de hand van archiefmateriaal, dagboekfragmenten en persoonlijke ervaringen van geallieerden en Duitsers, de voorbereidingen, het verloop en de nasleep van de dag die onze geschiedenis voorgoed heeft veranderd.

Tijd voor MAX
Dinsdag 23 tot en met vrijdag 26 april
Om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Sybrand Niessen en Martine van Os
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/tijdvoormax | Instagram.com/tijdvoormax | @TijdvoorMAX | #TijdvoorMAX