Hilversum,
22
augustus
2016
|
10:52
Europe/Amsterdam

Ria Stalman, Rob de Nijs en Jaap Jongbloed te gast bij MAX op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag 20 augustus

Drukke boel bij MAX op NPO Radio 5 vanaf 20 augustus! Onder anderen Ria Stalman, Rob de Nijs en Jaap Jongbloed komen langs om te praten over hun werk en leven.

Wekker-Wakker-Weekend - Elke zaterdag van 6.00 tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Oud-Olympisch kampioen Ria Stalman is zaterdag 20 augustus te gast in Wekker-Wakker-Weekend! Stalman is de eerste Nederlandse atlete die olympisch goud won na Fanny Blankers-Koen. Maar in tegenstelling tot Blankers-Koen werd ze nooit een atletieklegende. Haar olympische titel van 1984 in Los Angeles is altijd met argwaan bekeken. Stalman zou doping hebben gebruikt en dat gaf ze begin dit jaar ook toe. Met Jan Rietman praat Ria Stalman over de Olympische Spelen in Brazilië, atletiek en dopinggebruik.

TinekeShow - Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
De komende week wordt TinekeShow gepresenteerd door Jan Rietman.
Maandag 22 augustus is Ernst Brokmeier van de Zandvoortse reddingsbrigade te gast. Hij heeft 27 jaar ervaring als vrijwillige reddingsbrigadier en komt vertellen over zijn spannende werk. Alleen ook geeft hij tips, zoals wat te doen bij sterke stroming.

Woensdag 24 augustus komt zanger Rob de Nijs langs bij Jan Rietman. De man van ‘Ritme van de regen’, ‘Malle Babbe’ en ‘Banger hart’ komt vertellen zijn over imposante carrière, zijn recent afgesloten theatertour en zijn plannen voor de toekomst.

Donderdag 25 augustus is Astrid van Bernebeek te gast en zij heeft heel bijzonder werk. Ze doet niks anders dan quizvragen bedenken! En natuurlijk heeft ze daar dan het passende antwoord bij. Met haar bedrijf ‘De Vragenfabriek’ werkte ze al voor vele opdrachtgevers, zo ook voor televisieprogramma’s als De Slimste Mens.

Op vrijdag 26 augustus komt tv-presentator Jaap Jongbloed langs. Hij is het nieuwe gezicht van het AVROTROS-programma Opgelicht?!. Volgende week is de eerste aflevering van het programma waarin fraude- en oplichtingszaken aan het licht worden gebracht. Jaap komt vertellen over zijn nieuwe uitdaging!

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 22 augustus ontvangen Margreet en Henkjan bergbeklimmer Roland Bekendam. Hij heeft vele hoge bergen getrotseerd en behoort tot de beste klimmers van Nederland. Hij is recent teruggekeerd van een trip naar Oman, waar hij de nodige tegenslagen heeft gehad. Bekendam komt vertellen over zijn klimavonturen en de passie voor de bergsport.

Op woensdag 24 augustus komt sportjournalist Jos Kuijer langs bij Margreet en Henkjan. Hij werd bekend als stem en gezicht van AVRO’s Sportpanorama en Sterrenslag. Ook was hij één van de drijvende krachten achter de tv-zender Sport7, die deze week precies 20 jaar geleden van start ging. De zender heeft slechts enkele maanden bestaan, maar bracht heel sportminnend Nederland in rep en roer. Kuijer vertelt over deze roerige periode in zijn carrière en hij blikt terug op de afgelopen sportzomer.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio
www.facebook.com/Tinekeshow
www.omroepmax.nl