Hilversum,
23
juni
2023
|
10:03
Europe/Amsterdam

Reizen langs de mooiste rivieren ter wereld te zien bij MAX

De documentaireserie Reizen langs de mooiste rivieren ter wereld wordt vanaf zondag 2 juli uitgezonden bij MAX. In zes afleveringen worden zes rivierreizen gemaakt langs en over de rivier de Spey in Schotland, de Moezel in Duitsland, de Hudson in de Verenigde Staten, de Shannon in Ierland, de Po in Italië en de Niagara Rivier in Canada. Het programma is ingesproken door Huub Stapel. Reizen langs de mooiste rivieren ter wereld is te zien vanaf zondag 2 juli om 19.05 uur bij MAX op NPO 2. 

Er is geen beter perspectief op de wereld dan vanaf een boot op een rivier, terwijl deze zich zachtjes een weg baant door adembenemende landschappen. Elke rivier heeft prachtige kenmerkende landschappen en verhalen van mensen die aan de rivier wonen en werken.In Reizen langs de mooiste rivieren ter wereld neemt Huub Stapel de kijker mee op reis en voorziet de beelden van commentaar. Prachtige landschappen en bijzondere verhalen passeren de revue.

Aflevering 1: rivier de Spey in Schotland
De reis start in de Cairngorms, een indrukwekkende bergketen in de oostelijke Hooglanden van Schotland. Hier wordt door twee rivierbiologen de zalmpopulatie onderzocht. De tocht gaat verder per kano, langs het atmosferische Loch Insh, waar zwemmers het koude ochtendwater trotseren. Vervolgens gaat de reis naar het Rothiemurchus-bos. Daar wordt duidelijk hoe de enorme dennen werden gekapt en stroomafwaarts werden getransporteerd met behulp van vierduizend jaar oude boten. De reis eindigt in Spey Bay, waar de rivier uitmondt in de Noordzee.

De afleveringsinformatie van de overige afleveringen is te raadplegen op onze perssite.

Reizen langs de mooiste rivieren ter wereld
Vanaf zondag 2 juli
Om 19.05 uur bij MAX op NPO 2
Commentaar: Huub Stapel

MAX-programma’s terugkijken of luisteren? Dat kan via MAX Vandaag.

Facebook | Twitter | Instagram | YouTube | LinkedIn