Hilversum,
18
november
2020
|
11:55
Europe/Amsterdam

Rectificatie uitzendtijdstip Kerstgezel.nl en afleveringsinformatie bekend

Vanaf donderdag 10 december om 20.30 uur op NPO 1

Vanaf donderdag 10 december zendt MAX de gloednieuwe dramaserie Kerstgezel.nl uit. De vierdelige serie gaat over kerst, familie en eenzaamheid. Noor start met haar vrienden een bureau voor mensen die gezelschap willen rond de kerst. Want juist met de kerstdagen hebben mensen van alle leeftijden meer behoefte aan warmte en gezelligheid dan ze durven toe te geven. Kerstgezel.nl is vanaf donderdag 10 december wekelijks te zien om 20.30 uur op NPO 1. De eerste beelden zijn al te zien op het YouTube-account van Omroep MAX.

Kerstgezel.nl - Aflevering 1: De piek - donderdag 10 december om 20.30 uur op NPO 
de vriend van Noor Bloem het vlak voor de kerst uitmaakt, heeft ze niemand om mee te nemen naar het kerstdiner van haar familie. Ze besluit van de nood een deugd te maken en gaat met de verlegen Joep naar de jaarlijkse kerstborrel van zijn bedrijf. Noors gezelschap heeft Joeps imago goed gedaan. Dat smaakt naar meer; Noor besluit zichzelf aan te bieden als ''kerstgezel'' en richt een bureau op voor mensen die gezelschap willen rond de kerst. Beste vriendin Jan ziet het ook helemaal zitten en beste vriend Mikey wil ook wel helpen bij het opzetten van het bedrijfje. Zo is Kerstgezel.nl een feit. Intussen laat Noor haar familie geloven dat ze op vakantie is met haar vriend Joost. 

Kerstgezel.nl - Aflevering 2: Kersttoneel - donderdag 17 december om 20.30 uur op NPO 1
Als Noors vader Dirk door een val van de trap in zijn tuincentrum in het ziekenhuis belandt, kan Noor niet anders dan toegeven aan de familie dat ze helemaal niet op vakantie is. Dat Joost haar gedumpt heeft, krijgt ze nog steeds niet over haar lippen en over haar werkzaamheden als kerstgezel houdt ze ook wijselijk haar mond. Ondertussen begint Kerstgezel.nl aardig te lopen. Noor gaat met alleenstaande vader Leo naar een kerstvoorstelling op school, maar is niet zo blij als blijkt dat Leo midden in een vechtscheiding zit en zij daar vooral is om Leo’s ex de ogen uit te steken. Jan wordt gevraagd de kleindochter te spelen van Wies tijdens de kerstbingo in het verzorgingstehuis. Wies voelt zich buitengesloten door de andere bewoners omdat zij als enige geen familie heeft en hoopt met de ideale kleindochter indruk te maken. Noor wordt, nu ze immers toch niet op vakantie is, alsnog met Joost aan het kerstdiner verwacht. Net als ze wil opbiechten aan zus Simone dat het uit is met Joost, staat Leo voor hun neus die zich maar al te graag voordoet als Noors ''Joost''.

Kerstgezel.nl - Aflevering 3: Kerstdiner - donderdag 24 december om 21.40 uur op NPO 1
Mikey spreekt als kerstgezel af met de even sociaal-angstige student Titia die een eenzame kerstavond tegemoet gaat. Hij herkent een hoop in dit kwetsbare meisje. Wanneer hij zijn eigen kwetsbaarheid toont, durft ook Titia haar problemen te delen en wordt het toch nog een mooie kerstavond. Jan schuift als kerstgezel aan bij de aantrekkelijke psychiater Berend. Waar hij denkt samen te genieten van een uitgebreid kerstdiner, stuurt Jan vooral aan op genieten van elkaar. Dat is echter niet waar Berend op uit is. Hij prikt door Jans masker heen en ze laat eindelijk haar kwetsbare kant zien. Het kerstdiner met Noor en haar familie loopt uit de hand als Simone ontdekt dat Joost niet Joost is maar Leo die doet alsof hij Joost is. Als dan ook nog uitkomt dat Noor zichzelf verhuurt als kerstgezelschap, is de maat helemaal vol.

Cast
De cast wordt o.a. gevormd door Juliette van Ardenne, Daniël Boissevain, Jules Croiset, Ingeborg Elzevier, Fred Goessens, Nick Golterman, Ricky Koole, Nora El Koussour, Naomi van der Linden, Tibor Lukács, Loes Schnepper, Pepijn Schoneveld.

De regie is in handen van Barbara Bredero en Paula van der Oest.

Kerstgezel.nl
Vanaf donderdag 10 december
Wekelijks om 20.30 uur op NPO 1
www.maxvandaag.nl