Hilversum,
16
maart
2020
|
10:39
Europe/Amsterdam

Rectificatie: nieuwe uitzendgegevens Erica op Reis

Rectificatie: de aflevering van Erica op Reis van vanavond wordt doorgeschoven naar vrijdag 27 maart. Dit in verband met een schemawijziging. Hieronder de juiste uitzendinformatie.

Erica Terpstra reist door Rusland en Nepal in Erica op Reis

Op vrijdag 20 en 27 maart is het MAX-programma Erica op Reis om 21.30 uur op NPO 1 te zien. Presentator Erica Terpstra gaat in de laatste twee afleveringen van dit seizoen naar Nepal en Rusland toe.Vrijdag 20 maart:

Nepal om 21.30 uur op NPO 1
In Nepal laat Erica zich onderdompelen in de culturele gebruiken en rituelen van de unieke hindoeïstische cultuur. Ze maakt de openbare lijkverbrandingen mee, reist langs de spectaculaire tempels die op elke hoek van de straat lijken te staan, bezoekt de geboorteplaats van Boedha en ontmoet een levende godin. Verder neemt Erica een duik in de lokale markt van Kathmandu, laat zich betoveren door een sjamaan én bezoekt een Sherpa die negentien keer op de top van Mount Everest stond. 

Vrijdag 27 maart: Rusland om 21.30 uur op NPO 1
In de laatste aflevering van Erica op Reis gaat Erica Terpstra naar Rusland. Ze trekt daar langs een ring van steden en dorpen waar de sporen van het oude Rusland van de tsaren uit de Romanov-dynastie nog overal tastbaar zijn. Ze bezoekt kerken en kloosters met gouden koepels, en andere plekken waar geschiedenis is geschreven. Ze vaart op de Wolga, de rivier die een bijzondere plek heeft in de harten van de Russen, en bezoekt een ultraconservatieve Kozakkenfamilie met heimwee naar het tsaristische Rusland van voor de Sovjetdagen.

Over Erica op Reis
Erica Terpstra gaat op reis en laat zich met verwondering onderdompelen in de culturele gebruiken en rituelen van andere landen. Ze heeft in de verre landen bijzondere ontmoetingen met opmerkelijke en inspirerende mensen.

Erica op Reis
Vrijdag 20 en 27 maart
Om 21.30 uur op NPO 1
Presentatie: Erica Terpstra
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/EricaOpReis | @Ericaopreis | #EricaopReis