Hilversum,
22
september
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Rectificatie: Aan de bak! De opdrachten van Heel Holland Bakt

 

RECTIFICATIE
In het persbericht dat MAX verstuurde op 20 augustus 2015 stonden een aantal opdrachten van Heel Holland Bakt in aflevering 6 en 8 verkeerd vermeld. Hieronder vindt u een gerectificeerde versie van het destijds verstuurde persbericht.

 

 

Aan de bak! De opdrachten van Heel Holland Bakt

Hilversum, 22 september 2015 – zondag 6 september is het eindelijk zover: dan gaat het derde seizoen van het MAX-programma Heel Holland Bakt van start. Tien kandidaten zetten zich acht weken lang in om de lekkerste en mooiste baksels te maken. In de spannende finale tussen de drie laatst overgebleven bakkers wordt bekend gemaakt wie zich uiteindelijk 'Beste thuisbakker van Nederland' mag noemen. 

Meesterpatissier Robèrt van Beckhoven en culinair publicist Janny van der Heijden staan ook dit seizoen weer klaar om de creaties die de deelnemende thuisbakkers ze voorschotelen te beoordelen. Dit seizoen gaan – in willekeurige volgorde – Martine, Joris, Farida, Aat, Michiel, Maartje, Jaap, Fina, Sarena en Filiz de strijd met elkaar aan. Hier volgen de opdrachten waar zij zich de komende weken op zullen storten. 

Aflevering 1 – Hollands – 6 september om 21.00 uur op NPO1 
In de eerste aflevering trappen de kandidaten af met een vlaai, kokoskrans en een Abraham of Sarah.

Aflevering 2 – Mierzoet – 13 september om 20.20 uur op NPO1
Zoet, zoeter, zoetst! In de tweede aflevering nemen de negen overgebleven kandidaten het tegen elkaar op. Ze gaan aan de slag met suikerige lekkernijen. Zo maken ze een hazelnoot schuimtaart, een paleisbanket en een karameltaart.

Aflevering 3 – Cake – 20 september om 20.20 uur op NPO1
Deze week maken de kandidaten de heerlijkste cakes. De thuisbakkers verrassen de kijker met een klassieke cheesecake en een kersencake die met behulp van satéprikkers gemaakt moet worden. Ze sluiten af met een spectaculaire gelegenheidstaart.

Aflevering 4 – Brood – 27 september om 20.20 uur op NPO1
Na drie weken zoete gerechten wagen de amateurbakkers zich deze aflevering aan de kunst van het broodbakken. Een suikerbrood, sterbaguette en paté en croûte (een soort luxe vleespastei) dienen op tafel te worden getoverd.

Aflevering 5 – Frans – 4 oktober om 20.20 uur op NPO1
L'amour de la pâtisserie! Deze week storten de overgebleven kandidaten zich op Franse baksels. Drie religieuses, vanille batons en ‘liefde’ passeren de revue.

Aflevering 6 – Geen thema – 11 oktober om 20.20 uur op NPO1
Met nog maar een paar kandidaten in de race wordt de competitie steeds spannender. Verrassend genoeg heeft deze week geen thema. De thuisbakkers wagen zich aan chipolata en daarna laten ze ons de techniek zien van het bakken van bokkenpootjes. Ze sluiten af met een gevulde piramide.

Aflevering 7 – Halve finale – 18 oktober om 20.20 uur op NPO1
In de halve finale stijgt de spanning. De laatste kandidaten strijden om een plek in de finale met weer drie nieuwe gerechten. Ze gaan aan de slag met drie tartelettes, kersencake en een overheerlijke gevouwen chocoladetaart.

Aflevering 8 – Finale – 25 oktober om 20.20 uur op NPO1
Wie wordt de ‘Beste thuisbakker van Nederland’? De laatste drie kandidaten overtreffen zichzelf in deze allerlaatste aflevering van Heel Holland Bakt met een macaron-dessert, harde mokka’s en als klap op de vuurpijl een creatie met als thema 1001 Nacht.

Op www.heelhollandbakt.nl worden na de uitzending een aantal recepten gepubliceerd. Ook dit jaar laten Janny en Robèrt zien hoe de technische opdracht uitgevoerd zou moeten worden. Deze is eveneens terug te vinden op de site en ook op de Facebook pagina van Heel Holland Bakt. Verder kan men op de website vragen stellen aan Janny en Robèrt; zij beantwoorden wekelijks een selectie vragen.

Over Heel Holland Bakt 
In de Nederlandse versie van het awardwinnende programma ‘The Great British Bake Off’ gaan wij op zoek naar Nederlands meest getalenteerde thuisbakker. Gedurende acht weken nemen tien gepassioneerde amateurbakkers het tegen elkaar op met als uiteindelijk doel om de Beste thuisbakker van Nederland te worden. Martine Bijl is de presentatrice van Heel Holland Bakt en zal tijdens het programma de grote steun voor de kandidaten zijn. Alle creaties van de amateurbakkers worden door de kritische jury, bestaande uit meesterpatissier Robèrt van Beckhoven en culinair publicist Janny van der Heijden, beoordeeld.


Producent: Blue Circle
www.heelhollandbakt.nlwww.facebook.com/heelhollandbakt #HHB

Format Eigenaar: Love Productions (UK)
Verkoop format: BBC Worldwide