Hilversum,
01
mei
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

'Recht van Spreken' met Henny Huisman (11-5-2014)

Hij is ervan overtuigd dat hij nog prima een tv-programma zou kunnen presenteren en vecht om dat voor elkaar te krijgen. “Ik praat met SBS 6, maar tot nog toe heeft het nog niets concreets opgeleverd”. In het MAX-interviewprogramma 'Recht van Spreken' op zondag 11 mei om 18.00 uur op NED 2 blikt presentator Henny Huisman, bij wie eind vorig jaar nierkanker werd geconstateerd, terug op zijn bestaan. “Ik ben verslaafd aan televisie.”

Henny Huisman werd in de jaren tachtig een televisie-beroemdheid met de Soundmix-show, de Mini-playbackshow en de Surpriseshow. Hij was het kijkcijferkanon van de KRO en later RTL, totdat in 2002 zijn contract daar niet werd verlengd. Later maakte Huisman nog enkele programma’s voor de EO, maar een echt vervolg op zijn tv-successen kwam er tot op heden niet. Dit tot groot verdriet van Huisman. De kanker is bestreden, hij voelt zich goed en wil het liefst morgen weer terug op de buis.  

In Recht van Spreken volgen we Henny Huisman tijdens de opname voor een scène in ‘The Passion’ in Groningen. Ook zien we hoe hij een sponsorbijeenkomst voor bedreigde olifanten presenteert in de TV-studio’s in Aalsmeer. De plek waar hij zijn grote triomfen vierde.

Daarnaast komen zijn kinderen aan het woord, zijn oud-collega en vriend Jacques d’ Ancona en tv-recensent Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant. 

Over Recht van Spreken
In 'Recht van Spreken' blikken oudere Nederlanders terug op hun bestaan. Over welke keuzes in hun leven zijn ze tevreden en wat hadden ze liever anders gedaan?

Eerder stonden oud-politicus Willem Aantjes en Bram Peper, voormalig burgemeester van Rotterdam, centraal in 'Recht van Spreken'.

MAX: Recht van Spreken met Henny Huisman
Zondag 11 mei om 18.00 uur op NED 2 
www.omroepmax.nl