Hilversum,
01
juni
2023
|
10:28
Europe/Amsterdam

Ready, Set Bake! The Great British Bake Off bij MAX

On your marks, Get Set, Bake! Klassieke cakes, Britse pudding, kameraadschap tussen de bakkende deelnemers en showstoppers: al deze ingrediënten ontbreken natuurlijk niet in het dertiende seizoen van The Great British Bake Off, dat te zien is vanaf zaterdag 10 juni om 10.30 uur bij MAX op NPO 2. Presentatoren Noel Fielding en Matt Lucas gidsen opnieuw een groep amateurbakkers door dertig gloednieuwe opdrachten heen, die de juryleden Paul Hollywood en Prue Leith voor ze bedacht hebben.  

In de tuinen van Welford Park wordt weer de beroemdste tent van Groot-Brittannië opgezet. De kandidaten maken in de tien afleveringen onder meer een mini sandwichtaart, pan dulce, taco’s tijdens de Mexicaanse week en een Halloween-piñata. Wie wordt de beste thuisbakker van Groot-Brittannië dit dertiende seizoen?

Aflevering 1: Taartweek
De nieuwe serie van The Great British Bake Off begint met Taartweek: het is de eerste keer dat de bakkers indruk kunnen maken op de jury. Bij de signatuuropdracht maken de kandidaten twaalf identieke minisandwichtaarten. De bakkers mogen zelf de vorm en de smaken bepalen en ze mogen een deegsoort naar eigen keuze gebruiken. Daarna liggen onder een geruit kleedje de ingrediënten klaar voor de eerste technische opdracht: een gelaagde red velvet taart. Als spektakelstuk maken de bakkers van biscuitdeeg een 3D-replica van een huis dat ze na aan het hart ligt. 

De afleveringsinformatie van de overige afleveringen is te raadplegen op onze perssite. Alle afleveringen zijn al te zien op NPO Plus.

The Great British Bake Off – Seizoen 13
Vanaf zaterdag 10 juni 
Om 10.30 uur bij MAX op NPO 2
Presentatie: Noel Fielding en Matt Lucas
Jury: Paul Hollywood en Prue Leith

MAX-programma's terugkijken of luisteren? Dat kan via MAX Vandaag. 

Instagram | FacebookTwitter | #HHB