In een nieuwe reeks afleveringen van MAX Maakt Mogelijk bezoekt Jan Slagter onder meer Moldavië en Zuid-Afrika om de leefomstandigheden van ouderen te verbeteren. In Nederland worden bijzondere initiatieven gesteund en wensen vervuld, waarbij Jan hulp krijgt van onder meer oud-voetballer John de Wolf en influencer Chahid Charrak. MAX Maakt Mogelijk is vanaf zondag 3 november om 17.35 uur te zien bij MAX op NPO 2.
In MAX Maakt Mogelijk worden bijzondere lokale initiatieven gesteund die het welzijn van ouderen verbeteren. Hiervoor reist Jan Slagter onder meer naar Moldavië, waar ouderen geen schoon drinkwater hebben. In Zuid-Afrika, waar een hongercrisis heerst, bezoekt hij een gaarkeuken waar dagelijks gekookt wordt voor ruim duizend mensen. Samen met lokale hulpverleners bekijkt hij welke hulp geboden kan worden. Ook bezoekt hij kleinschalige projecten in Nederland en worden wensen van ouderen vervuld.
Aflevering 1 - Autoracen en water - zondag 3 november om 17.35 uur bij MAX op NPO 2
Hans (78) uit Stiphout werkt jarenlang als lasser en als hij met pensioen gaat kan eindelijk het ‘grote genieten’ beginnen. Maar dat loopt anders, want Hans moet geopereerd worden aan zijn hart en tijdens die ingreep krijgt hij een hersenbloeding. Zijn karakter verandert compleet; hij beleeft nergens meer plezier aan en voelt zich een last voor anderen. De kinderen van Hans hopen dat een mooie dag met zijn oude passie, rijden in een snelle auto, hun vader weer kan laten genieten. Jan Slagter regelt daarom een bijzondere verrassing en roept de hulp in van influencer Chahid Charrak en zijn Lamborghini.
In Moldavië wonen ouderen in slechte omstandigheden en zij hebben geen toegang tot schoon drinkwater. Ze zijn afhankelijk van waterputten die tijdens de hete zomermaanden uitdrogen en tijdens de koude winters bevriezen. MAX Maakt Mogelijk komt daarom in actie.
Aflevering 2 - Ouderen in Zuid-Afrika - zondag 10 november om 17.35 uur bij MAX op NPO 2
Op twee uur rijden van Kaapstad, in het stadje Touwsrivier, was ooit genoeg werk voor de inwoners. Maar toen corona de wereld tot stilstand bracht, begon hier een hongercrisis. ‘’Voor een pandemie is een oplossing, voor honger niet”, aldus hulpverlener Ali. Dankzij een paar vrijwilligers start er tijdens de coronapandemie een gaarkeuken voor vijftig kinderen, maar inmiddels staan er iedere dag ruim duizend mensen in de rij voor een maaltijd, waaronder veel ouderen. Inwoners lopen vaak uren om bij de gaarkeuken te komen en moeten dan nog een tijd in de rij staan. Jan Slagter bezoekt de gaarkeuken en ontdekt wat er nodig is om zoveel mogelijk mensen te helpen.
Informatie over de resterende afleveringen van MAX Maakt Mogelijk wordt aangevuld op onze perssite.