Hilversum,
06
mei
2021
|
12:43
Europe/Amsterdam

Ramses Shaffy gouden held van de Nederlandse muziek bij MAX

Bij Lunch Lekker met Daniel Dekker en Tijd voor MAX

Ramses Shaffy zal als vierde Gouden Held in de Eregalerij van de Nederlandse Muziek worden geplaatst. De artiest wordt de hele maand mei postuum geëerd bij MAX in het radioprogramma Lunch Lekker met Daniel Dekker, het tv-programma Tijd voor MAX en online op MAX Vandaag.

De muzikale carrière van Ramses Shaffy startte in 1966 met het nummer Shaffy Cantate. Datzelfde jaar scoorde hij een grote hit met Sammy en eind jaren 60 volgde Pastorale, een duet met Liesbeth List. Ook Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder en Laat Me stonden hoog in de Nederlandse hitlijsten.

Volgens Daniel Dekker is het dan ook niet meer dan logisch dat Ramses Shaffy een plek krijgt in de Eregalerij van de Nederlandse muziek. "Om deze Gouden Held kunnen we echt niet heen. Rames Shaffy is een tijdloos monument in de Nederlandse muziek. Zijn muziek is nog dagelijks op de radio en zijn carrière als acteur en zanger spreekt nog steeds tot de verbeelding. Ik kijk er naar uit om samen met de luisteraars elke dag een lied uit zijn nalatenschap in het programma te laten horen."

In De gouden helden van de Nederlandse muziek worden iconen uit de Nederlandse muziekwereld geëerd.

Lunch Lekker met Daniel Dekker, elke werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 5
In Lunch Lekker met Daniel Dekker wordt in mei elke dag een nummer uit het rijke oeuvre van Ramses Shaffy gedraaid. Luisteraars kunnen hun favoriete plaat van Ramses Shaffy aanvragen via MAXVandaag.nl en NPORadio5.nl.

Tijd voor MAX, elke werkdag om 17.10 uur op NPO 1
Het eerbetoon aan Ramses Shaffy wordt eind mei afgesloten bij Tijd voor MAX. Daar zal een muzikaal eerbetoon worden gebracht aan Ramses.

MAX Vandaag
Gedurende de maand mei wordt ook op MAX Vandaag aandacht besteed aan Ramses Shaffy. Onder meer het verhaal achter één van zijn meest bekende liedjes wordt verteld, en er volgt een uitgebreid interview met de artiest die een muzikaal eerbetoon aan Ramses Shaffy zal gaan brengen.

Lunch Lekker met Daniel Dekker
Elke werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur
Op NPO Radio 5
Presentatie: Daniel Dekker

Tijd voor MAX
Elke werkdag om 17.10 uur
Op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
MAXVandaag.nl

Facebook.com/lunchlekker | #lunchlekker
Facebook.com/TijdvoorMAX | Twitter.com/TijdvoorMAX | Instragram.com/TijdvoorMAX